Helena Bastić sa Big Bandom u Lisinskom

Avatar
5547

Hrvatski radio i Glazbena proizvodnja HRT-a organiziraju koncert iz ciklusa emisija Doživjeti glazbu Big Banda Hrvatske radiotelevizije, u nedjelju 25. travnja u 20 sati, u Maloj dvorani koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Na sedmom po redu, koncertu iz te serije, nastupit će vokalna solistica popularnih The Bastardz, ovogodišnjih dobitnika Porina za najbolji album urbane glazbe, Helena Bastić.

U tri će se kompozicije Heleni i Big Bandu HRT kao solist pridružiti i Zoran Jaeger – Jex, gitarist i šef The Bastardza. U prvom će dijelu koncerta Big Band Hrvatske radiotelevizije izvoditi skladbe domaćih jazz autora, dok će u drugom dijelu nastupiti gore spomenuti solisti.

Osim jazz standarda, publika će moći uživati i u autentičnom domaćem jazz izričaju, dok će Helena i Big Band, osim poznatih pjesama “So Many Stars”, “Stormy Monday” i “Spring”, odsvirati i dva hita The Bastardza, “You And Me” i “Blues For You”, ovaj put u aranžmanima za Big Band, koje je napisao maestro Ladislav Fidri. Dirigent Big Banda Hrvatske televizije je maestro Silvije Glojnarić, a cijeli će koncert izravno prenositi i Hrvatski radio.

Muziku podržava