J.K. Rowling, britanska književnica i autorica najpoznatija po nizu Harry Potter romana, putem svog Twitter profila pokrenula je nagađanja o tajanstvenom novom projektu na kojem trenutno radi.

U objavi je napisala “Ponekad mrak dolazi iz neočekivanih mjesta”, uz hashtagove “Harry Potter” i “Cursed Child”, čime je naravno pokrenula lavinu. Točnije, razna pitanja kod fanova, je li u pitanju nova priča ili se čak sprema i nova filmska adaptacija, odnosno trilogija “Cursed Child” s originalnom glumačkom postavom. Kako stvari stoje, glasine su netočne.

Naime, Rowling je putem službene stranice podijelila koju riječ više o ovom pitanju: “Riječ je o seriji od četiri kratke e-knjige koje nisu fikcija, koje će objaviti Pottermore Publishing, a inspirirane su izložbom britanske knjižnice i knjigama Harry Potter: A History of Magic.”

MuggleNet uz to tvrdi da bi Warner Bros trebao otkupiti prava na predstavu, a njujorška produkcija je izjavila sljedeće: “‘Cursed Child’ i dalje produciraju Sonia Friedman, Colin Callender i Harry Potter Theatrical Productions u Londonu, Broadwayu i u cijelom svijetu, te nema nikakvih planova za film.”

Od nedavnih aktualnosti spomenut ćemo i kako je škola u Nashvilleu uklonila sve knjige o Harryju Potteru iz svoje biblioteke, iz razloga što kako sami navode uključuju “stvarne kletve i magije, koje kad ih čovjek čita mogu prizvati zle duhove”.

Muziku podržava