Harmonikaš Juho Kauppinen napustio Korpiklaani

919

Nakon što je 2011. zbog zdravstvenih razloga otišao originalni violinist Jaakko ‘Hittavainen’ Lemmetty, Korpiklaani je sada ostao i bez dugogodišnjeg harmonikaša Juhe Kauppinena.

On je bend napustio iz privatnih razloga, a u podužem priopćenju je naveo: “Odlučio sam svoje ciljeve postaviti i drugdje, a rezultat toga je da će Korpiklaani od sada ići bez mene. Korpiklaani je dugo bio istaknuti dio mog života, ali nakon osam i pol godina sviranja u bendu došao sam do zaključka da želim doživjeti i nastaviti nešto drugo. Harmonika nikada nije bio moj primarni instrument. Također sam shvatio da nastupanje pred publikom nije ono u čemu jako uživam. Čudno je kako to zvuči, no ono što sam od stvaranja glazbe najviše želio je da sviram gitaru kod kuće. To je ono što me opušta i oslobađa stresa.Neki ljudi vole turneje, ali ja sam vrlo privatna osoba, a živjeti po četiri tjedna u tour-busu mali je izazov. Ipak, iskusio sam mnoge stvari i duboko sam zahvalan svim fanovima, kolegama iz benda, članovima osoblja, koje mi je omogućilo sve ovo. Drago mi je da će bend pronaći profesionalnog harmonikaša koji će zauzeti moje mjesto i voditi brigu o budućim turnejama i koncertima, kako je planirano. Želim svima sve dobro. Putovanje je tek počelo.”

Juho je bio član Korpiklaanija od 2004. i s bendom je snimio šest od osam studijskih albuma, a bio je i pjevač/gitarist skupine Falchion, koja je u periodu postojanja, od 2002. do 2009., snimila dva albuma, a na Finnish Fire Touru 2008. sa Korpiklaanijem nastupila u Zagrebu. Također, bio je i pjevač/gitarist nezapaženog black metal benda Demonic Creation.

Muziku podržava