Hansi Kürsch, Chris Boltendahl, Tim ‘Ripper’ Owens i Zak Stevens na debi albumu Maegi projekta

Muzika.hr - Glasno i jasno!
564

Nakon suradnje i pjevanja u bendovima Dreamtone i Neverland koja je trajala skoro deset godina, Oganalp Canatan odlučio je nastaviti karijeru kao solo izvođač, formirajući sastav Maegi.

Ovaj talentirani turski pjevač i kompozitor pored muzičke karijere
posjeduje fakultetsku diplomu, sklada muziku za video igrice i radi kao
grafički dizajner, a ideja osnivanja Maegi, power progressive metal
projekta, započela je dok je odrađivao turneju u povodu izlaska
Neverlandovog albuma “Ophidia” 2010. godine.

Canatan tvrdi kako ne želi da Maegi bude ‘jednokratni’ projekt i namjerava se njime baviti što duže može, a kaže i kako već ima početne ideje za drugi album. Debi album “Skies Fall” bit će objavljen pri početku 2013. godine i zanimljiv po tome što će na njemu gostovati Hansi Kürsch (Blind Guradian), Chris Boltendahl (Grave Digger), Tim ‘Ripper’ Owens (Judas Priest, Iced Earth, Yngwie Malmsteen), Zak Stevens (Savatage, Trans-Siberian Orchestra, Circle II Circle) i Jerry Outlaw (Jon Olivia’s Pain).

Muziku podržava

Radnja albuma opisuje invaziju neprijateljske vanzemaljske sile koja opustošuje Zemlju, tjerajući tako ljudsku vrstu na borbu za vlastito preživljavanje, što eventualno dovodi do njihovog izumiranja.

Mastering “Skies Fall” je, kao i snimanje, produciranje i miksanje, radio Canatan, naslovnicu je kreirao Yigit Korogulu, a knjižicu i cjelokupan izgled albuma također Canatan, zajedno sa Ali Yücel Ozdemirom. Izdanje će biti dostupno kao standardni CD, te kao Collector’s Edition od svega stotinjak primjeraka koji će sadržavati ekstra materijale, crteže i priču kojom je inspiriran album, koju je napisao Prarabdh Thakur.

Popis pjesama:
01. News Broadcast (intro)
02. Skies Fall
03. No Response
04. Communications Breakdown
05. Take No Prisoners
06. Hide And Seek
07. Those We’ve Left Behind
08. A Different Fate
09. The Resistance
10. Demise Of Hopes
11. In Silence
12. Requiem

Tekst: Ana Mihanović

Muziku podržava
Stisni