Halloween kuca na vrata, a vi još niste osmislili kako ćete se maskirati? Dok neki mjesecima pripremaju masku, drugi u posljednji tren smišljaju u koga će se transformirati za Noć vještica. Ako spadate u drugu skupinu, a htjeli bi se maskirati (ili se morate maskirati zbog svojih prijatelja koji “forsaju” Halloween party), u nastavku teksta možda nađete inspiraciju za svoju last minute glazbenu masku, koja ne zahtijeva puno vremena, a ni puno para.

1David Bowie (Ziggy Stardust) 

Glam alter ego Davida Bowieja iz ranih sedamdesetih Ziggy Stardust poslužit će kao ideja onima koji posjeduju bar malo skillova na području šminkanja. Crvena munja ili zlatni krug na čelu bit’ će dovoljni da drugi uoče da ste Ziggy. Dakako, kombinezon bi isto dobro došao, ali sumnjamo da mnogi mogu naći “šljašt” kombinezon u ormarima svojih baka.

2Vojko

foto: FB (Vojko Vrućina)

Polo majica i “češki turist/ribički” šešir dovoljni su da budete Vojko. Ako nemate šeširić, nabacite odijelo, skuhajte malo tjestenine, stavite ju na glavu i bam – imate “Pasta Italiana” look.

3Britney Spears

foto: Pinterest

Pletenice, bijela košulja, crni minjak i dokoljenke – sve što je potrebno za izgled Britney iz spota “Hit Me Baby One More Time”, njenog prvijenca iz 1998. godine. Ako vam izgled školarke nije dovoljno napet, nabavite plastičnu zmiju, nabacite zeleni grudnjak i imat ćete look kakav je Britney imala 2001. na MTV Video Music Awardsu, dok je izvodila “I’m a Slave 4 U”.

4Post Malone

foto: Pinterest

Idealno rješenje za one kojima se ne da previše truda ulagati. Recept za casual Post Malonea: napišete si na lice “always tired”, nabacite bijelu majicu, donji dio trenirke i kroksice. Ka-ching!

5Kiss

foto: Pinterest

Okej, u bakinom ormaru vjerojatno nećete naletjeti na kostim kakav su imali Kissovci. Međutim, da bi za Halloweeen postali Paul Stanley, Gene Simmons, Peter Criss, i Ace Frehley, dovoljno je malo šminke za lice i čupava perika.

6Spice Girls 

foto: Pinterest

Scary, Baby, Ginger, Posh, Sporty – jedna od “spajsica” mora imati outfit koji ćete moći relizirati za Halloween. Moda devedesetih posljednjih se godina revitalizirala pa ako ne posjedujete u ormaru Kappinu trenirku ili majicu na bretele, moći ćete u trgovinama naletjeti na neki Spice Girls odjevni komad.

7Slash i Axl Rose 

foto: Pinterest

Prije pet godina, Jessica Alba i Kelly Sawyer bile su Axl Rose i Slash na Halloween partyju Kate Hudson. Primjer da i zvijezde Hollywooda ponekad mogu biti inspiracija za masku, za koju ne treba suviše ni truda, niti novaca. U slučaju da želite biti Axl Rose s kojom kilom više, onda ćete zapjevati “Knock, knock, knockin’ on McDonalds door”.

8Billie Eilish

foto: Pinterest

Billie Eilish i sve njene odjevne kombinacije odlične su za iznositi ih za Halloween. Ipak, ona najjednostavnija je kombinacija koju je imala u spotu za “bad guy” – bijela košulja i srebrni lanci. Jednostavna je i kombinacija koju je imala u spotu “when the party’s over”. Na vama je samo to da se odlučite želite li radije imati krv oko nosa ili crnilo ispod očiju.

9Lil Nas X/Đo Maračić Maki

foto: Pinterest

U slučaju da ste kao dijete nosili za maškare kaubojski šešir, možete ga iskoristiti i sada. Američki reper Lil Nas X kaubojski šešir nosi uz sve (ama baš sve), tako da možete i vi probati s izgledom “modernog kauboja”.

10John Lennon i Yoko Ono

foto: Pinterest

Za kraj ono što će zadiviti i najveće ljenivce. Za Halloween možete nositi pidžamu, kako su nosili John Lennon i Yoko Ono u amsterdamskom Hilton Hotelu te u Queen Elizabeth Hotelu u Montrealu.