Gwar optuženi za krađu ostataka preminulog pjevača

Avatar
611

U ožujku prošle godine zbog trovanja heroinom umro je Dave Brockie, poznat kao Oderus Urungus, bivši frontmen i pjevač metal benda Gwar.

Prema NBC-u njegov otac tuži bend navodeći kako su ‘ukrali kremirane ostatke, bas gitaru i ilustracije’. Iznos koji traži kao kompenzaciju, uz povrat stvari, je milijun dolara.

Oglasili su se i Gwar:

Muziku podržava

“Ne možemo konkretno ništa komentirati jer nismo dobili papire od odvjetnika, no možemo reći kako navedene tvrdnje nisu točne. Posebno nas je pogodila optužba vezana za Daveov pepeo. Kako njegov otac nije htio imati veze s pogrebom, a Dave nije ostavio posmrtne instrukcije ili želje, smatrali smo kako je najbolje da njegove ostatke ostavimo u Slave Pitu (izdavačka i produkcijska kuća Gwara). Putem Slave Pita preuzeta je sva odgovornost i plaćeni su svi troškovi kremiranja i dvaju pogreba, javnog i privatnog, te je kupljena parcela u Hollywood Cemetery u Richmondu”.

William, Daveov otac, nije nazočio niti jednom od tih pogreba.

Tijekom 30-godišnje karijere Dave je znao reći kako bi htio da njegov pepeo bude baš tu u Slave Pitu tako da može držati oko na Gwaru. Ipak smo nakon njegove smrti pokrenuli fond pomoću kojeg bismo dali napraviti njegov kip u Hollywood Cemetery i izložiti dio njegove ostavštine kao monument. Novac je skupljen, ali sve je stopirano jer je prema William smatrao kako novac iz fonda mora pripasti njemu. Ako na kraju ne uspijemo u našem naumu, novac ćemo vratiti donatorima.

Što se tiče ostalih optužbi Dave je kao i svaki član Gwara novac za zadnji dio turneje primio unaprijed i sve to imamo zapisano u našim knjigama. Što se tiče stvari, gitare, zlatne ploče i nekih ilustracija, ništa od toga nismo mislili zadržati za sebe i okoristiti se. Nismo htjeli zakinuti Williama za te stvari i kad su njegovi odvjetnici napravili listu spomenutih stvari sve smo ih predali našem odvjetniku nakon čega su ih mogli pokupiti.

Želimo sačuvati nasljeđe jednog od najboljih pjevača u povijesti rock’n’rolla. Nema urote. Vjerujemo kako će naši fanovi to vidjeti i vratiti se onome što je Dave volio – Gwaru”.

Muziku podržava