Gustafi ‘Maneštrom’ otvaraju Akustiku

1058

Istarska skupina Gustafi će u utorak, 20. listopada u zagrebačkoj knjižari Rockmark otvoriti novu sezonu Akustike, kako je ranije i najavljeno.

Nakon najavnih singlova “Hiti se na mene” i “THC Balun” te EP-a “Maneštra Vol. 1”, kultni Istrijani najavljuju izlazak novog studijskog albuma! Bit će im to čak 11. po redu album, a nosit će naslov “Maneštra”.Za one koji vole znati više, maneštra je naziv za tradicionalno istarsko jelo, a opisati ga vrlo je nezahvalno. Upravo to tvrdi i Edi Maružin, frontmen skupine, a isto vrijedi i za njihov novi album. “Kako opisati maneštru u 2-3 rečenice? Nikako! Tako ni naš album ‘Maneštra’. Kompleksan, a jednostavan, sastavljen, kao i prava maneštra, od svega i svačega.”

Novi album Gustafa je sve samo ne konceptualan, a donosi 10 pjesama, nastalih na 4 različite fronte, s priprema za 4 različita albuma, kod kojih je zajednički nazivnik samo autor i svirači. “Smatram ga autorski najzrelijim albumom, obavezno ga poslušati više od dva puta, dopast će vam se sigurno, ako ne na prvu, na treću 100%. Ukoliko niste veći pobornik naše turboestrade” zaključuje Edi.

Muziku podržava

U svojih 35 godina glazbene karijere, Gustafi su objavili deset studijskih albuma, snimili brojne dobro nam poznate pjesme i odsvirali više od 2500 koncerata, na kojima su svojom prepoznatljivom energijom osvajali publiku gdje god su se pojavili.

Zagrebački Rockmark postat će također jedna od njihovih koncertnih stanica, gdje će na otvorenju nove sezone Akustike publici odsvirati svoju novu “Maneštru” i predstaviti se u nešto drugačijem obliku – onom akustičnom!

Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan! Vidimo se!

@akustikasession | #zvučidobro:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava