Grob Bona Scotta proglašen nacionalnom baštinom

1600

Pogrebno mjesto pjevača australskih hard rock velikana AC/DC – Bona Scotta na groblju grada Fremantlea u Zapadnoj Australiji, uvršteno je jučer (15.2.) na listu nacionalne baštine. Bon Scott je preminuo u veljači 1980. godine u 33 godini no njegova legenda nikad nije prestala rasti. Iako se na takvu listu obično uvrštavaju zgrade i kuće, zbog iznimne popularnosti koju AC/DC uživa diljem svijeta i zbog činjenice da grob svake godine posjećuje na tisuće fanova, posljednje počivalište Scotta našlo se na tom popisu.

Nadalje, Scottov fan club nastoji ishoditi sve potrebne dozvole i privole kako bi mu podigli spomenik u Pioneer Parku nasuprot željezničke stanice u Fremantleu, za koji su dobili već blagoslov gradonačelnika Fremantlea, Petera Tagliaferia.

Vijeće Fremantlea raspravlja o toj ideji, a Tagliaferri se nada kako će spomenik biti podignut do kraja godine. No, predsjednik fan kluba, Doug Thorncroft, nastoji ‘pogurati’ cijelu stvar kako bi spomenik bio podignut već u sedmom mjesecu, na Scottov 60. rođendan.

Muziku podržava