Gretta: “Tko god da pobijedi na Karlovačko RockOffu, neće biti nezasluženo”

Leonora Bedić
1069

Zagrebačka alter-rock četvorka Gretta u posljednje vrijeme se često spominje, a samo jedan od razloga je taj što su jedni od finalista Karlovačko RockOffa.

Bend postoji od 2004., a najveće postignuće do sada im je nagrada Porin koju su osvojili prošle godine za najbolju vokalnu suradnju s hit-singlom “Malena“.Do sada su objavili tri studijska albuma “Fanatik“, “Vidim što vidim” i “Kreteni“, a ove jeseni je planiran izlazak četvrtog studijskog izdanja. Njega su predstavili trećim najavnim singlom “Sjaj” kojega krasi zanimljiv ritam i zarazno pjevne melodije.U prva četiri mjeseca održali su preko dvadeset koncerata, a od najsvježijih uspjeha potrebno je spomenuti to što su jedni od finalista Karlovačko RockOffa koji će se održati 9. listopada u Tvornici Katran.Povodom tih aktualnosti frontmen Tomislav Čubek s nama je podijelio svoje dojmove te na kraju nadodao kako se usprkos godinama iskustva još uvijek smatraju mladim bendom.

Je li vam odlazak u finale Karlovačko RockOffa najbolja moguća najava za izlazak novog albuma?
Naravno, ulazak u finale Karlovačko RockOffa definitivno je odlična najava za izlazak našeg četvrtog studijskog albuma. S obzirom na veliku kvalitetu bendova koji su sudjelovali na festivalu, ulazak u finale je stvarno ogroman uspjeh. Presretni smo!

Muziku podržava

Kakva su vam očekivanja bila prije početka festivala, a kakva su vam sada pred ulazak u finale?
Prvenstveno smo htjeli podržati festival koji pruža šansu i medijski prostor perspektivnim glazbenim sastavima, družiti se s prijateljima koje znamo iz ostalih bendova i uživati u koncertu. Nadali smo se ulasku u finale, kao što se sada nadamo i pobjedi, ali realno, na ovoj razini natjecanja tko god da pobijedi, neće biti nezasluženo.

Osim po godinama glazbenog iskustva, što vas još izdvaja u usporedbi s ostalim kandidatima koji će nastupiti na glavnoj večeri RockOffa?
Iskustvo možda može biti naša prednost; postojimo 11 godina, iza sebe imamo tri studijska albuma, velik broj koncerata i festivala te nastupa na najvećim regionalnim pozornicama. Uz to, kroz godine smo razvili svoj prepoznatljiv zvuk i energičan scenski nastup u kojem neizmjerno uživamo. No, svaki od pet finalista je poseban na svoj način i baš ta raznolikost bendova daje dodatnu draž RockOff festivalu.

Kako vam se čini odabir bendova za finalnu večer? Tko se po vama još trebao naći gore?

Žiri je imao nevjerojatno težak posao, nije lako od 200-tinjak bendova odabrati pet najboljih. Svi koji su u finalu definitivno to i zaslužuju. Žao nam je naših prijatelja iz Radio Aktiva jer su se i oni vrlo lako mogli naći u finalu.

Kada je riječ o glazbi, što vas najviše ispunjava i motivira?
Najviše nas ispunjavaju koncerti i stvaranje novih pjesama. Svaki uspješan koncert i dobro snimljena pjesma je velika motivacija za daljnji rad.

Imate kakvu poruku za mlade bendove koji se tek probijaju prema naprijed?
Iako postojimo 11 godina, sami sebe još uvijek smatramo mladim bendom koji se probija prema naprijed jer smo prepuni mladenačkog entuzijazma, uživamo više nego ikad i obožavamo ono što radimo. Sve što mladi bendovi trebaju je raditi autorske pjesme, svirati koncerate na svim dostupnim mjestima i zadnje, ali i najvažnije – članovi benda se trebaju što više družiti – kako međusobno, tako i s ostalim bendovima, odlaziti na koncerte, podržavati scenu i biti dio scene.

Muziku podržava