Godinu i pol dana od prvotne ‘bitke’ za Jabuku, stižu i nove zabrinjavajuće vijesti za sve ljubitelje kultnog kluba. Naime, prema fotografijama i objavi njegova vodstva, jutros u 10 sati krenulo je, uz prisutstvo zaštitarske tvrtke Bilić – Erić, rušenje bine na terasi kluba. Mi smo odmah kontaktirali gradski ured za prostorno uređenje, no oni o tome ne znaju ništa, a ekipa iz građevinske inspekcije unutar ministarstva graditeljstva se ne javlja na telefon.

Ipak, u razgovoru s Marinom Vidukom, došli smo do nekih informacija. Prema njegovim riječima, došli su djelatnici i šef gradilišta, isti oni s kojima imaju prvotni, gore spomenuti spor. Podsjetimo, tada se dogodila famozna provala na njihovu terasu. U nastavku razgovora, Marin nam je dodao kako nitko od tih ljudi nije imao ni jedan papir kojim bi opravdao rušenje bine na terasi.  Iako za sada sve instance gradske vlasti šute o ovome, Viduka tvrdi kako je informacijom iz nekih drugih izvora došao do spoznaje kako iza svega stoji Grad Zagreb.

Muziku podržava

Za kraj, iz Jabuke poručuju: “Protiv njih i svih odgovornih osoba morat ćemo podnijeti kaznene prijave. Za opstanak Jabuke borit ćemo se svim zakonitim sredstvima. Apeliramo na Ministarstvo kulture da zaštiti Jabuku kao kulturnu baštinu i da ne dopusti da ju isti barbari razore kao što su to napravili i Saloonu.”

 

Muziku podržava