Gospodar oluje stiže sa četvrtim albumom

1412

Jedan od cjenjenijih symphonic/epic/black metal sastava, talijanski Stormlord, završio je sve poslove na novom studijskom albumu “Mare Nostrum“, čiji je izlazak predviđen za 23. svibanj.

Bit će to prvi album proizašao iz suradnje s novim izdavačem, madridskim Locomotive Records.

Ovo je četvrto studijsko izdanje Stormlorda, a prvo, “Supreme Art of War”, izašlo je 1999. godine za Last Episode, da bi im Scarlet Records objavio dva naredna, “At the Gates of Utopia” (2001.) i “The Gorgon Cult” (2004.).

Muziku podržava

“Mare Nostrum” je sniman u poznatom talijanskom Giuseppe Orlando’s Outer Sound studiju , a finalni miks radio je Mika Jussila (Children of Bodom, Nightwish, Sentenced) u studiju Finnvox u Helsinkiu.

Ugledno ime bilo je zaduženo i za risanje naslovnice. Radi se, naime, o Mađaru Gyuli Havancsáku, koji je, uz ostale, radio i za Annihilator, Destruction, Benedictum i Grave Digger. Uz brojne zanimljivosti vezane uz ovaj bend, spomenimo i onu da je frontman/pjevač Cristiano Borchi glavni i odgovorni urednik talijanskog izdanja Metal Hammera, koji izlazi u nekoliko europskih zemalja i bez dvojbi spada u sam vrh tiskovina s rock i metal tematikom.

Podsjećamo da je Stormlord jedan od mnogobrojnih bendova koji su u proteklih devet godina svirali u legendarnom klubu Močvara.

Popis pjesama:
Mare Nostrum
Neon Karma
Legacy of the Snake
Emet
The Castaway
Scorn
And The Wind Shall Scream My Name
Dimension: Hate
Stormlord

Muziku podržava