Gospari festaju četiri dana

732

Gospari su, kao i obično, uporni: sedmu godinu za redom održava se Festa 2008. Dubrovnik, ovaj put od četvrtka do ponedjeljka, 24.-28. siječnja. Već tradicionalna koncertno-literarna prigoda ovaj puta ima više nego hvalevrijedan, humanitaran značaj.

Središnji događaj cijele prigode je veliki revijalni koncert Festa 2008 u Sportskoj dvorani u Gospinu Polju 25. siječnja.

Koncert će okupiti dvadesetak domaćih i nekoliko gostujućih interpretatora zabavne i pop-rock glazbe, koji će pjevati skladbe našeg proslavljenog skladatelja Đela Jusića uz 50. obljetnicu uspješne karijere.

Muziku podržava

Kao i do sada, sve skladbe se izvode u živo u pratnji Festa-orkestra, sastavljenog od znanih hrvatskih glazbenika, s gudačkim pojačanjem iz Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a pod ravnanjem Đela Jusića i Joška Banova.

Čitava manifestacija počinje Festom od Klapa u četvrtak 24. siječnja u Kazalištu Marina Držića, kada će uz muške i ženske klape iz Dubrovačko-neretvanske županije, nastupiti i klape iz drugih predjela hrvatske obale.

U subotu, 26. siječnja u hotelu Dubrovnik Palace tradicionalni je Jugov bal uz koji će se održati promocija romana J.J. Braddocka “Slamanje duše” – dok će se 28. siječnja upriličiti okrugli stol Uglazbljeni Marin Držić.

Muziku podržava