Google Play Music stigao u Hrvatsku

Muzika.hr
2547

Nakon postizanja dogovora s YouTubeom, HDS ZAMP zaključio je i potpisao ugovor o licenciranju glazbe s još jednim poznatim svjetskim servisom za streaming glazbe, Google Play Musicom koji je dosad bio dostupan u 34 zemlje, a od sada u još njih deset.

Ovo je zaista velika stvar za sve uključene u lanac glazbene proizvodnje, a posebno za naše članove. Uz već postojeće servise, ljubitelji glazbe će sada moći uživati u još bogatijoj legalnoj ponudi online glazbe” izjavio je Nenad Marčec, glavni direktor ZAMP-a.

Glazba putem Google Play Music servisa bit će dostupna korisnicima web, Android i iOs platformi, a više od 25 milijuna pjesama moći će se kupiti ili streamati.

Muziku podržava

Hrvatski korisnici pridružit će se Google korisnicima širom svijeta koji svoju glazbenu kolekciju mogu pohraniti u cloud, kreirati posebne playliste i radio stanice te u glazbi uživati sa svog telefona, tableta ili računala, online i offline.

Po podacima IFPI-a, Google Play Music je najbrže rastući pretplatnički glazbeni servis u 2013. Svi oni zasad imaju ukupno oko 28 milijuna pretplatnika.

“Radujemo se daljnjoj suradnji s HDS ZAMP-om i ostalim autorskim društvima, na dobrobit konzumenata glazbe, ali i kreativne zajednice koja će za svoj autorski rad ostvariti fer i pravednu naknadu” izjavila je Victoria Campoamor, voditeljica glazbenih partnerstava Google Play Musica za Europu, Bliski Istok i Afriku.

Muziku podržava