Google Music će nuditi 50 GB prostora na korisničkom računu

Muzika.hr
2100

Prema najavama, Google bi ovih dana na svojoj uobičajenog godišnjoj konferenciji trebao najaviti pokretanje usluge Google Music.

Već prvog dana konferencije (utorak, 10. svibnja) glavna voditeljica projekta Zahavah Levine i službeno je objavila pokretanje usluge: “Krećemo s projektom Music Beta by Google koji dopušta korisnicima učitati glazbu na svoje Google račune. Moći će im pristupiti u bilo kojem trenutku, sve što trebaju napraviti je biti on-line.”

Riječ je o modelu sličnom onome kakav koristi Amazon, odnosno Amazon Cloud Drive: korisnici će imati 50 GB prostora, odnosno moći će uploadati oko 20 tisuća pjesama. Iz tih pjesama Google će automatski stvarati playliste prema interesu korisnika, no pjesme se neće moći skinuti već samo poslušati putem streaminga. Kako se zasad čini, usluga ipak neće biti besplatna: za nju će biti potrebno izdvojiti 25 dolara godišnje.

Muziku podržava

Razlog nemogućnosti downloada leži u činjenici što Google – za razliku od Amazona – nema riješena pravna pitanja s izdavačkim kućama. I svakako treba naglasiti da Google Music neće odmah biti ponuđen širokom broju korisnika, barem dok ne prođe testno razdoblje.

S druge strane Amazon Cloud nudi 5 GB prostora za pohranu glazbe, no taj se prostor može proširiti na 20 GB ukoliko preko Amazona kupite bilo koji mp3 album. Sad je jedino ostalo pričekati potez koji će povući Apple: obećali su uslugu s kojom se ni Amazon ni Google neće moći mjeriti.

Muziku podržava