Godišnjica zagrebačkog “Mirakula”

Muzika. hr - Glasno i jasno!
1770

U četvrtak 12. veljače navršava se točno godinu dana od velikog Gibonnijevog koncerta “ZG Mirakul Live” održanog u zagrebačkom Domu sportova. Kao što je i najavljeno, Dallas Records je o godišnjici događaja, koji je bez sumnje bio najbolji domaći koncertni događaj 2003. godine, objavio snimku koncerta na DVD-u “ZG Mirakul Live”. Istovremeno s izlaskom DVD-a na domaće radio i tv stanice poslan je novi singl/video spot za pjesmu “Ovo mi je škola (live)“.

Već nakon prvih tjedan dana prodaje jasno je kako su Gibonnijevi fanovi jedva dočekali samostalno objavljivanje ovog DVD-a, do sada dostupnog samo u sklopu antologijskog box-seta “Svi moji punti kad se zbroje”. Već sada sa sigurnošću možemo reći kako će DVD “ZG Mirakul Live”, vrlo brzo postati najprodavanije domaće DVD izdanje, nastavljajući tako uspjeh dvostruko-platinastog albuma “Mirakul” i prvog Gibonnijevog DVD-a “HT ISDN Millenium live”. Bitno je spomenuti kako “ZG Mirakul Live” neće biti dostupan na formatu CD-a, no kako bi ovo izdanje bilo dostupno što većem broju Gibonnijevih poklonika, Dallas Records odlučio ga je prodavati po cijeni znatno nižoj od uobičajene za DVD izdanja.

Podsjećamo vas da DVD “ZG Mirakul Live”, sadrži gotovo 165. minuta koncertnog zapisa i bonus materijala. Ovaj Gibonnijev nastup zabilježen je u koprodukciji s HRT-om i kroz zapis vrhunskoga tona i slike jasno preslikava oduševljenje gotovo 12.000 posjetitelja u dvorani . Svi koji su bili prisutni na koncertu, moći će se prisjetiti ovog jedinstvenog događaja, a oni koji nisu , konačno mogu uživati u njemu u uvjetima prilagođenim za gledanje i slušanje u kućnom kinu.

Muziku podržava

Manu Katche, Tony Levin, Vlatko Stefanovski, Geoffrey Oryema, Oliver Dragojević, Ricardo Luque, Divas, Putokazi i drugi brojni gosti, zajednički sa proširenom formacijom banda predvođeni Gibonnijem, izvode na “ZG Mirakul Live” DVD-u 15 pjesama koje predstavljaju i svojevrsni ‘best of’ Gibonnijeve dosadašnje karijere.

Dodatni sadržaji DVD-a uključuju dokumentrac “Kako se stvarao Mirakul”, dokumentarne zapise atmosfere sa koncerta u Opatiji 12. lipnja 2002. i prije koncerta u Zagrebu, kao i pet videospotova za pjesme s albuma “Mirakul”: “Oprosti”, “Ne Odustajem”, “Libar”, “Mirakul” i “Svi moji punti kad se zbroje”.

0 Shares
Muziku podržava