Glyn Jones – nesuđeni frontmen Arctric Monkeysa

1775

Kao što je bio slučaj sa The Beatlesima i njihovim petim članom Pete Bestom koji je otpušten iz grupe netom prije nego što su postali slavni, tako je slučaj i s famoznim Arctric Monkeysima i njihovim misterioznim članom Glyn Jonesom, koji je napustio bend prije njihovog velikog proboja na svjetsko glazbeno tržište.

I devetnaestogodišnji Glyn Jones, izvorni frontmen benda, mogao je biti dio tog fenomena. Sam je izjavio kako je uzbuđen zbog ovog uspjeha svojih prijatelja i kako nije ni najmanje ogorčen te dodao: “Vrlo sam ponosan na njih. Ono što su učinili je nevjerojatno i pitanje je da li bi dogurali ovako daleko da sam ja ostao u bendu. Moji roditelji su više uzrujani što sam napustio bend od mene samog“.

Sjećam se kako mi je Alex jednom prilikom rekao ‘Zamisli da imamo bend, koji se zove Arctric Monkeys i da ljudi dolaze da nas gledaju kako sviramo’. Iskreno, nisam vjerovao da će nešto biti od toga” zaključio je Glyn.

Monkeymanija je zahvatila Otok, sve brojke vezane uz prodaju njihovog prvijenca su fenomenalne i govore da su se na dan izlaska albuma svake minute prodala 82 primjerka albuma.

Muziku podržava