Glazbenici u čast John Lennonu

domination
1388

Amnesty International će u čast John Lennona na 25. godišnjicu njegove smrti, koja je danas 8. prosinca, organizirati koncert s obradama njegovih pjesama. The Cure, Dave Matthews i Paul Weller samo su neki od izvođača koji će se udružiti kako bi odali počast bivšem Beatleu, tragično preminulom nakon što ga je poremećeni fan Mark Chapman 08.12.1980. upucao u blizini njegove zgrade u New Yorku.

Danas će radio postaja Sirisu Satellite emitirati četverosatnu “Lennon Live” emisiju na kojoj će uživo prenositi nastup Dave Matthewsa, Paul Wellera, Jamie Culluma, Dr. Johna, Daryl Hall, Stereo MC’s i Lulu iz londonskog studija Abbey Road i studija Sirius u New Yorku.

Dva dana kasnije, na Međunarodni dan ljudskih prava (10. prosinca), Make Some Noise predstavit će nam novo izdanje s obradama Lennonovih pjesama, između ostalih “Power To The People” u izvedbi The Black Eyed Peas, “Love” u izvedbi The Cure, “Isolation” odsviranu od Snow Patrola i “Grow Old With Me” u izvedbi The Postal Service. Na internet stranici www.amnesty.org/noise pjesme će biti dostupne po cijeni po 0.99 dolara. Sudjelovanje Duran Duran i Avril Lavigne moći će se preslušati početkom slijedeće godine.

Ovaj projekt proizašao je iz odluke udovice Lennona, Yoko Ono da prava na njegove samostalno snimljene pjesme pokloni Amnesty Internationalu. Tom prilikom rekla je: “Predivno je da ovom akcijom, glazbu koja je toliko obilježila ljude mojeg doba prihvaćaju potpuno nove generacije mladih.”

Muziku podržava