Rock’n’roll krasi bunt, a taj bunt slavne glazbenike ponekad odvede izvan zakona, a odmah potom i ispred fotoaparata u policijskoj stanici. Bez obzira ponašali se suprotno pravilima ili govorili nešto što je u očima policijskih službenika dovoljno za uhićenje, idućih par fotografija pokazuje da ni najveće zvijezde nisu iznad zakona.

1Ozzy Osbourne

Dvije godine nakon što je urinirao po spomeniku-tvrđavi Alamo u Teksasu, Ozzyja je u Memphisu pokupila policija. Dobri stari Ozzy ‘bauljao’ je slavnom ulicom Beale Street u poprilično alkoholiziranom stanju.

2Mick Jagger

Kada su 1967. policajci upali u kuću Keitha Richardsa u potrazi za narkoticima, priveli su i Micka Jaggera. Pjevač The Rolling Stonesa proveo je par noći u ćeliji prije nego što je uplaćena jamčevina. I Keith Richards stao je 1972. ispred policijskog fotoaparata i to zato što se – ironično – na ulici potukao s fotografom koji ga je htio fotografirati.

3Jim Morrison

Priča kaže da je u ožujku 1969. Jim Morrison na koncertu The Doorsa u Miamiju pokazao više svog tijela nego što pristojnost nalaže. Iduće godine su ga priveli i osudili za nedolično ponašanje. On sam, kao i članovi benda, tvrdili su da nikada nije napravio ništa pogrešno.

4Jimi Hendrix

Jimija Hendrixa policija je privela u zračnoj luci u Torontu. Kod njega je pronađena manja količina heroina i hašiša, a Jimi je objasnio da mu je to u prtljagu kao znak pažnje ili poklon ubacio neki dobronamjerni obožavatelj. Kanadska policija mu je povjerovala i oslobođen je svih optužbi.

5Janis Joplin

Nastavljamo s članovima Kluba 27: Janis Joplin posvađala se s policajcem na svom koncertu u Tampi 1969. Policajac je publici branio da ustanu sa svojih sjedišta pozivajući megafonom one koji su to učinili da se vrate, na što je u njihovu obranu stala Janis. Verbalni sukob između nje i policajca okončan je kada mu je zaprijetila da će ga udariti, pa je poslije koncerta uhićena.

6David Bowie

Ponosni vlasnik najcool policijske fotografije svih vremena.

7Kurt Cobain

Sedam godina prije nego što će postati slavan, policija je budućeg frontmana Nirvane uhitila u svibnju 1986. zbog alkoholiziranosti. Bio im je poznat još od godinu dana ranije kada su ga uhitili zbog vandalizma.

8Willie Nelson

Country zvijezda Willie Nelson ‘pao’ je 2010. nakon što mu je u autobusu s kojim putuje od koncerta do koncerta pronađena marihuana. Nelson je priznao policajcima da je vrećica njegova, priveden je i pušten na slobodu nakon što je položio jamčevinu u iznosu od 2500 dolara.

9Johnny Cash

Njegov kolega Johnny Cash pred policijski je objektiv stao (u ovom slučaju sjeo) u listopadu 1965. kada su po povratku iz Meksika u njegovoj prtljazi pronađene razno-razne tabletice.

10Frank Sinatra

Plavooki je uhićen u New Jerseyu 1938. zbog druženja s udanom ženom. Druga vremena nosila su druge zakone pa je optužba kasnije preimenovana u preljub, a na koncu i odbačena.