Glazbeni program HDS ZAMP-a na High five – Danima teensa Zagreb

Promo članak
962

High five – Dani teensa novi je dvodnevni festival Zagrebačkog Velesajma namijenjen tinejdžerima koji će im u petak i subotu, 11. i 12. rujna, u Paviljonu 5 ZV-a obogatiti početak nove školske godine.

HDS ZAMP, kao partner i suorganizator festivalskih događanja, na Velesajmu će imati svoj ‘glazbeni kutak’ na kojem će mladima biti dostupni različiti edukativni materijali o autorima glazbe i ostvarivanju njihovih prava, a dobit će i brzi uvid u domaću glazbenu scenu. Bit će im dostupne sve informacije koje bi mogle zanimati školske bendove, buduće glazbenike, ali i one koji jednostavno žele znati više o radu Hrvatskog društva skladatelja.Na glavnoj pozornici sajma u petak, 11. rujna, od 16 do 17 sati, HDS ZAMP za teen publiku organizira razgovor sa svojim članovima, mladim glazbenicima, na temu: “Živjeti od glazbe ili za glazbu“.

Fil Tilen, Ivan Zak, Kandžija, Marko Jankek i Mate Palestrina Mazić (posljednja dvojica članovi zagrebačkog rock benda Big Strip Gorila) svi su ujedno i autori i izvođači, jedinstveni svatko na svoj način, u svom glazbenom području, bilo da se radi o zabavnoj glazbi, rock’n’rollu, popu ili hip-hopu.

Muziku podržava

U razgovoru koji će moderirati Milan Majerović-Stilinović otkrit će što im u životu znači glazba i kako žive od nje (ili samo s njom) u Hrvatskoj 2015. Govorit će i koje su najzabavnije i najnapornije stvari u bavljenju glazbom, na kakve kompromise pristaju kod stvaranja pjesama i koji je odnos između novca i umjetnosti u njihovom radu. Publika će, naravno, moći postaviti pitanja i fotografirati se s glazbenicima nakon razgovora.

Dodatni motiv za dolazak na ovaj sajam je nastup benda Big Strip Gorila koji su nastupili na prošlogodišnjem festivalu RockOff, koji je HDS pokrenuo kako bi promovirao kvalitetnu domaću glazbu mladih glazbenika. Dečki kreću odmah nakon razgovora, od 17 do 18 sati u Paviljonu 5 Zagrebačkog Velesajma.

Dođite na High five – Dane teensa i dajte nam ‘5’ za glazbu.

Muziku podržava