‘Glazba bez granica’ za promociju regionalne kulture

Muzika.hr
560

Mirovna grupa mladih Dunav u sklopu projekta ‘Music Without Borders‘ održala je u Vukovaru Međunarodnu regionalnu konferenciju ‘Ka međusektorskoj suradnji i umrežavanju u glazbenom sektoru’.

Projekt i Konferencija imali su za cilj okupiti sudionike koji se bave glazbom kako bi se promovirala kultura i umjetnost u multietničkim zajednicama Balkana i inicirala nova intra-regionalna i inter-regionalna partnerstva između organizacija i sudionika koji se bave kulturom na Balkanu i u zemljama EU.

Konferencija je okupila preko stotinu sudionika koji se bave glazbom, predstavnike institucija i Jedinica lokalne samouprave iz Hrvatske, Njemačke, Srbije, Makedonije, BiH, Bugarske, Mađarske, Albanije, Nizozemske i Slovenije koji su kroz trodnevni rad raspravljali o aktualnim pitanjima iz područja glazbe i kulture, razmjenjivali iskustva, te dogovarali buduće projekte i suradnju.

Muziku podržava

Na početku konferencije održan je sajam Udruga, muzičara, promotera i booking agencija koji su mogli slobodno podijeliti s ostalima svoj promo materijal, a najviše je riječi bilo o festivalima kao mjestu promocije mladih neafirmiranih izvođača.

Svoja mišljenja iznijeli su organizatori manjih i većih festivala, glazbenici i promotori. Ukazano je na mnoge problemi na kojima bi se moglo poraditi, ali isto tako i na veliki problem u postavljanju neafirmiranih bendova prema organizaciji festivala.

U sklopu konferencije održan je koncert na kome su nastupili Bad Coffee, Solche, Drobeno, High Control, Frigys Novak, te domaćini Das Rejdž.

Muziku podržava