Gitara The Saintsa na Vip INmusicu

2617

Originalni gitarist i osnivač australske kultne punk skupine The Saints – Ed Kuepper, nastupit će zajedno s kolegom bubnjarom Jeffreyem Wegenerom na Vip INmusic festivalu (3. i 4. lipanj).

Australski duo će proljeće provesti na turneji s Caveom i The Bad Seeds, te biti zadužen za otvaranje njihovih koncerata, a tako će biti i na ovogodišnjem izdanju zagrebačkog festivala.

Zajedno s Chrisom Bayleyem i Ivor Hayom, Kuepper je 1975. osnovao The Saints, s kojima je objavio tri albuma, a potom napustio bend i pokrenuo novi projekt, The Laughing Clowns. S bubnjarem ove skupine, Wegenerom, nastupit će u Zagrebu.

Muziku podržava

1985. izdao je prvi samostalni album “Electrical Storm”, a solo karijeru, uz pokoji prekid, njeguje i danas. Posjetiteljima Vip INmusica će predstaviti nedavno objavljen album “Jean Lee and the Yellow Dog“.

Osvojio je razne nagrade i priznanja, od kojih je vrlo značajna glazbena nagrada Aria, koja se dodjeljuje ponajboljim nezavisnim australskim kantautorima.

Cijene festivalske ulaznice (dva dana):
29.2.-29.4. – 350 kn
30.4.-2.6. – 400 kn
* na dan festivala 450 kn
Vip korisnici festivalske ulaznice mogu se kupiti već od 300 kuna u Vip centrima.Ulaznice su u prodaji u svim Vip centrima, te na Eventim.hr.

Do sada potvrđeni izvođači:
Nick Cave & The Bad Seeds
Serj Tankian
Amadou & Mariam
Dreadzone
Seun Kuti & Egypt 80
XX Teens

Atheist Rap

Sve informacija o nadolazećem festivalu možete pronaći na stranici www.vipinmusicfestival.com

Muziku podržava