Gibson gitare su dobro poznate svakom gitaristu s obzirom da je riječ o američkoj tvrtki koja se smatra jednim od najstarijih i najpoznatijih proizvođača ovog glazbenog instrumenta te koja ostvaruje godišnje prihode od preko milijardu dolara.

Loša vijest je kako je tvrtka sada pred bankrotom nakon 116 godina. Naime, Gibsonov financijski direktor, Bill Lawrence, dao je otkaz u krivom trenutku, upravo kada tvrtki na naplatu stiže više od 500 milijuna duga.

Kako bi se izvukli iz situacije u kojoj se nalaze, tvrtka je nedavno prodala skladište Baldwin Piano za preko 6 milijuna dolara, a također se priča i o prodaji zgrade Valley Arts za 11 milijuna dolara. Što dakako nije ni približno dovoljno prema financijskim obavezama koje se nalaze pred brandom.

Muziku podržava

Henry Juskiewicz kao generalni direktor tvrtke time pokušava tvrtku dovesti u red, ali se trenutno suočava s ulagačima oko loših poslovnih poteza.

Također, nakon što su uslijedile spomenute glasine, Juskiewicz je u priopćenju najavio kako će za novog financijskog direktora ponovno imenovati Bensona Wooa. “Samouvjereni smo kako će doprinijeti guranju tvrtke prema naprijed” izjavio je Juskiewicz.

Osnovani 1902. u Michiganu, brand se proslavio električnom gitarom Les Paul koja se krenula proizvoditi 1952. godine. Od tada su je koristili brojni legendarni glazbenici poput Jimmyja Pagea, Erica Claptona, Boba Marleya, Slasha, Joea Perrryja. Osim Les Paula, od ostalih poznatih Gibsonovih modela između ostalog tu su i Flying V, SG i Firebird.

Muziku podržava