Gibonni na TUP-u kod Remi

Promo članak
459

Treće izdanje kulturno-glazbene tribine “TUP! – Tekstopisci u poeziji” održat će se u utorak, 31. svibnja, u zagrebačkom klubu Vinyl u 18 sati.

Voditeljica i autorica tribine, Mirela Priselac Remi, ovog će puta
ugostiti jednog od najuspješnijih tekstopisaca – Zlatana Stipišića
Gibonnija
.

S njim će porazgovarati o odrastanju uz slavnog oca, etnomuzikologa Ljubu Stipišića, formiranje kroz rock/heavy metal bend Osmi putnik, i naravno, pomno proučiti Gibonnijeve stihove iz samostalne karijere. Zanimljivi i ponekad začudni stihovi s romantičarskim i mediteranskim premazima obilježje su Gibonnijevog neponovljivog stila i poetike. Zlatan Stipišić, “zlatni” tekstopisac hrvatske scene, kroz razgovor s Remi, prisutne će povesti u maštovite svjetove svoje lirike.

Muziku podržava

Nakon razgovora, Remi će uz pomoć Saše Miočića i Igora Pavlice, pretvoriti jedan Gibonnijev tekst u posve novu pjesmu – nakon “Soundtracka za život” Hladnog piva u šansonjerskom izdanju i “Sanjala si da si sretna” Darka Rundeka u industrial/heavy obradi.

Okosnica TUP!-a su tekstovi pjesama i tekstopisci, promatrani ne samo kao jedan od integralnih dijelova glazbenog djela, već i kao polivalentni pjesnici. S obzirom da HDS ZAMP odnedavno među svoje punopravne članove prima upravo tekstopisce, TUP! je sjajan poligon za upoznavanje nekih od najistaknutijih i najaktivnijih.

Muziku podržava