Gene Simmons ljut na fanove jer su naučili dobivati glazbu besplatno

Muzika. hr - Glasno i jasno!
540

Basist grupe KISS, Gene Simmons, kazao je da novi bendovi nemaju apsolutno nikakve šanse opstati jer su generacije obožavatelja odgojene da ne plaćaju za glazbu koju ti bendovi nude.

Simmons, kao gorljivi protivnik ilegalnog downloada, još je u siječnju obznanio da mu nije ni na kraj pameti objaviti novi album dok se ne pronađe model koji je naplativ jer, kako kaže, bend nije ‘humanitarna organizacija’.

Ovaj put je u razgovoru za 94.7 WCSX još jednom prokomentirao stanje glazbene industrije i podijelio svoje viđenje:

Muziku podržava

“Biznisa više nema. Ne za nas, mi i dalje možemo na turneje, Stonesi i dalje mogu svirati pjesme koje svi vole, isto može i McCartney, ali za nove bendove – priča je završena. Danas morate nuditi glazbu besplatno jer su generacije fanova naučile dobiti je bez da za nju išta plate. Download, fileshare, nebitno kako to nazvali, ali istina je da novi bendovi nemaju apsolutno nikakve šanse.”

Usporedio je takav odnos s trgovinom: “Zamislite da postoji trgovina u kojoj je natpis ‘sve možete dobiti besplatno, a možete i platiti koliko god želite’, što mislite koliko bi dugo takva trgovina opstala?”

Muziku podržava