Gene Simmons je čovjek nezapamćenog samopouzdanja koje često prelazi u problematično, a dugogodišnja karijera ga je učinila legendom u rock krugovima. Dobro se pamti era Kissa ispunjena redovitim nesuglasicama i svađama među članovima benda koje su rezultirale odlaskom mnogih članova. Kiss je obilježila turbuletna karijera raspada i ponovnih okupljanja, a Gene Simmons i Paul Stanley ostali su originalni članovi od početka do današnjeg dana.

Premda je Paul Stanley glavni pjevač benda, publika Kiss pamti po frontmanu Geneu Simmons i njegovim performansima s jezikom, a uz glazbu su najbolje zapamćeni po dimljenim gitarama, levitirajućim instrumentima i pirotehničkim akrobacijama uz eksperimentiranje s vatrom.

Kad pomislite na Genea Simmonsa, vjerojatno vam se u glavi stvori slika njegove figure: našminkano lice, ogromni isplaženi jezik  i “pljuvanje” vatre i krvi. Donosimo vam sedam manje poznatih činjenica o Geneu Simmonsu koje će vas iznenaditi i zabaviti.

1. Život bez poroka

Gene Simmons je izjavio da nikada u životu nije bio drogiran ili pijan. Teško je zamisliti čovjeka koji zvjerski paluca jezikom bez utjecaja opijata, no njegova je odluka vezana uz poštovanje koje ima prema svojoj majci i traumi koju je proživjela.

2. Gene Simmons: Family jewels

Simmons je punih 7 sezona bio zvijezda osobnog reality showa koji se bavio svakodnevicom njegove obitelji. Zamislite nešto pokretniju verziju Osbournea u kombinaciji s Punom kućom u kojoj je Gene u ulozi strogog roditelja prema svojim tinejdžerima.

3. Izraelsko-mađarski korijeni

Pjevač je rođen kao Chaim Witz u Haifi u Izraelu 1949. Majka mu je bila mađarska Židovkinja koja je preživjela holokaust, a osam godina nakon Geneovog rođenja preselili su se u njujorški Queens.

4. Genie tele

U Teksasu postoji tele koje je steklo svjetsku slavu zbog nevjerojatne sličnosti sa Simmonsom. Mali Genie Simmons popularna je turistička atrakcija. Osim šara na licu, Genie podsjeća na Simmonsa i karakterističnim plaženjem jezika koji upotpunjuje dojam.

5. Obožavatelj znanstvene fantastike

Neke će možda iznenaditi činjenica da je Gene veliki obožavatelj znanstvene fantastike i stripova te da je osobno objavio nekoliko SF fanzina. Neki od njih su Id, Cosmos, Tinderbox i Mantis. Inspiraciju za maskiranje po kojemu je Kiss poznat nalazi također u fantastičnim djelima, što je pokazao u prilogu za Cosmopolitan gdje je poznatu tehniku primijenio na svojoj kćeri.

6. Vlasnik sportskog kluba

Simmons je jedan od vlasnika kluba američkog nogometa LA KISS. A kao da samo ime sastava nije dovoljno, igrači su odjeveni u dresove ukrašene vatrenim plamenovima dok navijačice nastupaju u kožnim bikinijima.

7. Fan Beatlesa

Simmons je često izjavljivao da su najveći glazbeni utjecaj na njega ostavili Beatlesi. Dok ih je gledao na televiziji kao dječak, privukao ga je njihov stil, ali više od toga horde djevojaka koje su slijedile bend, zbog čega je odlučio postati glazbenik.

52 Shares