Gasi se Guitar Hero

domination
2032

Activision, izdavač video-igara, raspustio je odjel zadužen za popularni “Guitar Hero“, te time vjerojatno i ubrizgao zadnju smrtonosnu injekciju ovom popularnom pokretu.

Video-igrice bazirane na glazbi u zadnje vrijeme imaju opadajuću popularnost (odnosno, bolje reći – prihode nedovoljne da se zadovolje apetiti Uprave), pa je prekrižen ovogodišnji budžet za daljnji razvoj “Guitar Hero”.

Izvršni direktor Activisiona – Eric Hirshberg potez je objasnio ovako: “Jednostavno, u trenutnim ekonomskim okolnostima, ovu igricu više ne možemo načiniti profitabilnom.

Muziku podržava

“Guitar Hero” je prvi puta izašla 2005. godine, te omogućio igračima da koriste kontrolere u obliku gitare i sviraju razne rock pjesme, koje su se postepeno legalizirale za korištenje na ovakav način. Pravu popularnost postigli su 2006. s drugom verzijom koja je bila namijenjena za Play Station 2, nakon čega je 2007. izašao i treći nastavak nazvan “Legends of Rock“.

Daljnji nastavci (“World Tour” i “Guitar Hero V” i “Warriors of Rock“…), zajedno s posebnim izdanjima posvećenima određenom bendu (Metallica, Aerosmith, Van Halen) očito nisu uspjeli ispuniti planirane zarade. Procjena prihoda za prvi kvartal ove godine bila je niža za čak 100 milijuna dolara od prethodnih.

Sada je cijeli kolač ostao na najvećem konkurentu – “Rock Band” koju izdaju MTV Games i Electronic Arts. “Rock Band” ima 3 osnovna nastavka, te nastavke posvećene The Beatlesima, Green Dayu, akustičnim pjesmama, Jimi Hendrixu (tek izlazi), pa čak i Lego figuricama!

Muziku podržava