Game of Thrones fanovi imat će još prilika za uživanje u seriji. HBO je potvrdio prequel, odnosno seriju s radnjom koja prethodi čitavoj GoT priči nekoliko tisuća godine ranije. U ovom članku ažurirat ćemo dostupne, bitne informacije o novom projektu.

13.9.2019.

Upravo je otkriveno kako je HBO naručio i prequel o povijesti Targaryena, a još uvijek neimenovana serija bazirat će se na ratu između Rhaenyra i Aegona Targaryena, poznatom i pod nazivom “Dance of the Dragons”. Rat se zbiva otprilike 200 godina prije događaja prikazivanih u “Game of Thrones” seriji. Poznato je kako Ryan Condal piše pilot epizodu, dok će se George R.R. Martin naći na čelu izvršnog producenta.

Muziku podržava

5.9.2019.

Sudeći prema službenom HBO priopćenju bavit će se zastrašujućim tajnama povijesti Westerosa pa sve do pravog podrijetla White Walkersa, misterija Istoka pa sve do legendi obitelji Stark. Ono što je sigurno: “to nije priča za koju mislimo da znamo.” poručuju iz HBO-a.

Pisac knjige, George R. R. Martin, istaknuo je kako neće sadržavati nijednog lika iz trenutne serije, već će se umjesto toga usredotočiti na pretke. Radnja će biti smještena u potpuno novoj zemlji, dok će Westeros biti “vrlo različito mjesto” kako je otkrio Entertainment Weeklyu. Također je potvrdio da projekt neće biti spin-off kako je isprva bilo nagoviješteno.

Iako je Martin još ranije istaknuo kako mu je omiljeni naslov “Long Night”, čuo je prijedlog da bi se mogla nazvati “The Longest Night”, varijantu koja mu se također čini dobra ideja.

Glumačka postava je već otkrivena, a prva velika glumačka najava bila je ta da će Naomi Watts dobiti ulogu “karizmatične članice višeg društva s mračnom tajnom” u prvom nastavku, a jedna od većih uloga pripala je i Joshu Whitehouseu. Od ostalih imena uloge su dobili i Miranda Richardson, Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Shella Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp, Toby Regbo…

Martin i Jane Goldman tvorci su nove serije koja se temelji na priči koju je par napisao zajedno, a trebala bi biti sastavljena od pet nastavaka.

“Nema Kraljevog grudobrana, nema željeznog prijestolja, niti Targaryjena, a Valyria je tek u nastajanju sa svojim zmajevima i izgrađenim kraljevstvom”. poručio je Martin.

Iako je serija već krenula sa snimanjem, prema riječima Martina pilot verzija sa snimanjem završava ovoga rujna. Službeni datum izlaska još nije poznat, iako se pretpostavlja da će najvjerojatnije biti najranije 2020. godine

Muziku podržava