Popularna  serija “Igra Prijestolja” na male je ekrane stigla 2011. godine te od tad obara sve rekorde gledanosti. Posljednja epizoda sedme sezone serije čiji su dijelovi snimani u Hrvatskoj prikazana je 2017., a njeni obožavatelji od tada smišljaju razne teorije o tome što će se kasnije dogoditi s njenim protagonistima.

Kojeg datuma možemo očekivati prikazivanje?

Casey Bloys iz HBO-a potvrdio je kako će se osma i posljednja sezona prikazati u prvoj polovici 2019. godine. Premda će sadržavati samo šest epizoda, naglašeno je kako će trajanje svake biti dulje nego do sad (moguće između 60 i 120 minuta). Točan datum prikazivanja još nije poznat, ali Entertainment Weekly predviđa kako će serija morati završiti s emitiranjem do kraja svibnja ukoliko želi iste godine biti nominirana za nagradu Emmy. Iako ne postoji službeni trailer, HBO je nedavno izbacio promo video u kojem su i nove scene iz serije.

Muziku podržava

Što nas očekuje?

Iako još uvijek ne znamo što možemo očekivati u nadolazećim epizodama, glumica Sophie Turner (Sansa Stark) izjavila je kako na kraju nitko neće ostati ravnodušan. “Bit će zanimljivo promatrati reakcije gledatelja. Mislim da će mnogi biti razočarani, dok će mnogi biti oduševljeni. Svakako će biti upleteno puno emocija, još uvijek ne mogu prihvatiti da je došao kraj.”, izjavila je za IGN.

Bryan Cogman, producent serije, nije otkrio previše informacija o osmoj sezoni, no obožavateljima je dao do znanja kako će “posljednja sezona biti iznimno emotivna te će se odigrati onako kako je to zamislio George R. R. Martin.”.

Tko će umrijeti u osmoj sezoni?

Entertainment Weekly prenosi da je zahvaljujući iscrpnoj obradi podataka iz serije jedan  analitičar otkrio koji su od likova u posljednoj sezoni u najvećoj opasnosti:

  • Daenerys Targaryen – 83.77%
  • Jaime Lannister – 72.91 %
  • Tyrion Lannister – 70.76%
  • Bran Stark – 66.02%
  • Cersei Lannister – 60.39%
  • Jon Snow – 58.99%
  • Euron Greyjoy – 54.95%
  • Sansa Stark – 50.28%
  • Arya Stark – 49.04%
  • Gendry – 39.87%

Glumac Sean Bean, kojeg ćemo u ovoj seriji pamtiti po ulozi Eddarda Starka, predviđa da će od navedenih preživjeti jedino Arya Stark. “Možda Željezno prijestolje pripadne njoj, tko zna?”, poručio je čitateljima web stranice Mashable.

Na kojim je lokacijama snimana posljednja sezona?

Snimanje je započelo krajem 2017. u Belfastu, nakon čega je nastavljeno na Islandu i u Dubrovniku. Kako je otkriveno, snimanje se odužilo kako bi sve proteklo kako je zamišljeno, a otkriveno je i da se u svaku epizodu serije ulaže 15 milijuna dolara, što “Igru Prijestolja” trenutno čini najskupljom serijom ikad. Prije je ta titula pripadala Netflixovoj “The Crown”. Što se režije tiče, za nju su ove sezone bili zaduženi David Nutter i Miguel Sapochnik.

15 Shares
Muziku podržava