Billy McFarland, osnivač Fyre Festivala, uhićen je u utorak i optužen za prevaru zbog prodaje lažnih ulaznica, kako navodi Business Insider. Tereti ga se za više od 100 tisuća dolara zarađenih prodajom lažnih ulaznica za događaje poput Coachelle i Met Gale. Optužba tvrdi da je prodavao ulaznice preko vlastite tvrtke, a dobitke je proslijeđivao na tuđe bankovne račune kako bi prikrio povezanost.

fyre festival
foto: Variety

McFarlandu je ovo treće uhićenje, prije toga je optužen za pranje novca i prevaru u travnju, a zloglasni slučaj koji ga je ‘proslavio’ bila je organizacija Fyre Festivala. Luksuzni događaj za bogataše u organizaciji dotičnog i repera Ja Rulea završio je kao potpuni fijasko. Događaj je najavljivan kao “kulturni event stoljeća”, a gosti su trebali biti Major Lazer, Disclosure, Lil Yachty, Blink-182, Migos i drugi.

Muziku podržava

Uslijed katastrofalne organizacije festival je odgođen do daljnjega, a investitori Fyre Festivala izgubili su 26 milijuna dolara. Billy McFarland je uz postojeća teretenja optužen i za bankarsku prevaru te krađu identiteta.

Suđenje za optužbe vezane za Fyre Festival trebalo bi početi sljedećeg tjedna.

19 Shares
Muziku podržava