“Fuck You” protiv homofobije u Hrvatskoj

Muzika.hr
1314

Kako je ranije i najavljeno, povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (17. svibnja), objavljena je hrvatska verzija videospota za pjesmu “Fuck You” britanske pjevačice Lily Allen.

Nakon Mađara, Francuza, Amerikanaca te mnogih drugih, i hrvatska LGBTIQ zajednica također se priključila internetskom trendu snimanja amaterskih spotova za navedenu pjesmu, a kako navodi Zagreb Pride, ujedno i organizator ove akcije, riječ je o prvom domaćem masovnom ‘coming outu’ tj. javnom izražavanju seksualnog i rodnog identiteta.“Ovaj spot je pokazatelj da je naša LGBTIQ zajednica toliko sazrjela da više nema potrebu moliti za svoja prava, nego je spremna za njih se odlučno i javno boriti. Mladi gejevi i lezbijke su djeca 21. stoljeća i jedino što ih u vezi njihove seksualnosti smeta jest homofobija društva u kojem žive.

Zagreb Pride još jednom dokazuje da su snaga zajedništva, hrabrost i odlučnost ono što će doprinijeti da se hrvatsko društvo promijeni na bolje, da bude slobodnije i otvorenije za LGBTIQ osobe, a time i za sve ljude.”, poručuju organizatori u službenom medijskom priopćenju koje možete u potpunosti pročitati na Zagreb-pride.net.

Muziku podržava