Frontmen BRMC-a zamijenio oca u bendu The Call

Muzika.hr
742

The Call – najviše poznati po radijskim ’80s hitovima “The Walls Came Down”, “I Still Believe” i “Let The Day Begin” – ponovo su na okupu te će ovoga proljeća održati prve nastupe nakon više od 20 godina.

Originalnim članovima ovog kultnog američkog rock/new wave benda iz Santa Cruza Scottu Musicku, Tomu Ferrieru i Jimu Goodwinu na bas gitari i za mikrofonom pridružit će se Robert Levon Been iz Black Rebel Motorcycle Cluba koji će upotpuniti mjesto oca mu Michaela Beena koji je preminuo od srčanog udara u kolovozu 2010. godine kojeg je zadobio nakon nastupa BRMC-a na belgijskom Pukkelpop festivalu.

Bend će dva povratnička koncerta održati u San Franciscu i Los Angelesu 18. odnosno 19. travnja.Nije poznato hoće li bend njima pridodati još nastupa ili snimiti novi materijal.

Bend je bio aktivan u periodu između 1980. i 2000. godine te za sobom ostavio osam studijskih te par kompilacijskih i live albuma, od kojih je najuspješniji bio šesti “Reconciled” iz 1986. na kojem su svoj doprinos dali Peter Gabriel, frontmen Simple Mindsa Jim Kerr i članovi grupe The Band Garth Hudson i Robbie Robertson.

Muziku podržava