Frank Mullen: “Ne napuštam Suffocation”

Muzika.hr - Glasno i jasno!
681

Frank Mullen, frontmen njujorških veterana death metala Suffocation nedavno je dao intervju u kojem je otkrio da neće više nastupati s bendom, no naknadno je pojasnio svoju izjavu rekavši:

“Ne napuštam Suffocation. Doduše, zahtjevne, jednomjesečne turneje više
neću moći odrađivati
, a kada iduće godine album bude objavljen,
odrađivat ću najveći mogući broj turneja da podržim njegov izlazak, čak i
u 2014. godini.Kada su me upitali to pitanje na intervjuu, uhvatili su me nespremnog jer zapravo nisam znao kako će izgledati moj raspored iduće godine, a pokušao sam im odgovoriti. Nisam puno razmišljao o tome kako će izgledati naš raspored turneja pošto smo bili u studiju i snimali novi album. Prisustvovat ću na turnejama koliko god mogu kako bi podržao novi album i izašao ispred onih koji podržavaju Suffocation godinama, a to su pravi fanovi.”

Ostatak benda dodaje: “Poštujemo Frankovu odluku koju je donio, ali to ni u kojem slučaju ne znači da će ga Suffocation zamijeniti novim pjevačem ili da će bend prestati odrađivati turneje. Death metal je bio ‘blagostiv’ prema nama i osjećamo se sretnima zbog uspjeha kojeg smo postigli. Na nastupima ili turnejama na kojima Frank ne bude mogao prisustvovati, ubacit ćemo cijenjenog i talentiranog ‘zamjenskog’ pjevača, da bi mi kao bend bili u mogućnosti dalje napredovati i nastaviti približavati Suffocation fanovima. Bill Robinson (Decrepit Birth) je naš jako dobar prijatelj koji je uskočio na Frankovo mjesto tijekom europske turneje (u sklopu koje su nastupili i u Zagrebu, op.a.) kada on nije bio u mogućnosti odraditi koncert. ‘Zamjenski’ pjevač će biti uskoro potvrđen i obećavamo da naši fanovi neće biti razočarani.”

Muziku podržava

Nakon posljednjeg uratka “Blood Oath” iz 2009. godine Suffocation trenutno dovršava novi, sedmi studijski uradak, “Pinnacle Of Bedlam”, koji će izaći u prvom dijelu 2013. godine preko Nuclear Blast Recordsa. CD je producirao sam bend u Full Force Studios u New Yorku uz pomoć dugogodišnjeg suradnika Joe Cincotte, a sadržavat će deset pjesama i također će obilježiti povratak bubnjara Dave Culrossa.

Suffocation je ove godine bio i na popisu nominiranih za ulazak u kuću slavnih ‘Music Hall Of Fame’ na Long Islandu. Predložene za ulazak bira Upravni odbor kuće slavnih na temelju povijesne važnosti i njihovih doprinosa za glazbeno nasljeđe Long Islanda.

Tekst: Ana Mihanović

Muziku podržava
Stisni