Točno tjedan dana nas dijeli od humanitarnog koncerta ‘Food for Life Rocks’, u sklopu kojega idućeg petka, 31. svibnja, slušamo Juricu Pađena i grupu Aerodrom na njihovom obljetničkom nastupu s kojim ujedno slave 40 godina.

Na novinarskoj pressici organizatori su isprva najavili koncert i 40 godina karijere, da bi potom uklopili Food for Life humanitarnu priču, a upravo je najavljeni nastup na Šalati prvi ovakav tip koncerta u Hrvatskoj. Dakle, kroz njega će sav prikupljen novac od kupljenih ulaznica biti doniran spomenutoj organizaciji, koja će njime pomoći ljudima kojima je to potrebno.

Food For Life pressica
Food For Life novinarska konferencija, foto: Press

Znaš li tko i što se krije iza ‘Food for Life’ pokreta

Izvorno iz Indije, ova neovisna međunarodna organizacija čiji je osnivač indijski guru Bhaktivedānta Svāmi, proširila se po svijetu 70-ih godina prošloga stoljeća. Prema riječima glavnog tajnika Food for Life Global organizacije, Aleša Erbežnika, s kojim smo popričali na novinarskoj konferenciji, Svāmi je u to vrijeme hipija i Woodstocka svojim “momcima” rekao “od sada u hramovima Hare Krišna, ne smije biti gladnih ljudi”.

food for life global
foto: Press
Muziku podržava

U ovim nezahvalnim vremenima odlučili su pridati više pažnje humanitarnim aktivnostima, a upravo iz tog razloga Food for Life organizacija aktivna je diljem svijeta te se kroz ovakav koncept vodi pravilom ‘jedna karta – jedan obrok’. Dijele hranu svima, a s obzirom na sve više prisutnih humanitarnih kriza po svijetu, Aleš poručuje da su upravo iz tog razloga počeli voditi razne kuće, preciznije restorane kroz koje mogu zaraditi i time pomoći ne samo unesrećenim ljudima, već i svima ostalima.

Food For Life Global djeluje po čitavom svijetu, prikupljaju puno donacija od drugih ljudi te su do sada podijelili preko pet milijardi toplih obroka u svijetu, a kroz 211 projekata osiguravaju dva milijuna obroka na dnevnoj bazi. Organizaciju je podržavao i Nelson Mandela, a ambasador je također bio i Paul McCartney, pa ne treba  nimalo sumnjati u njezinu vrijednost.

Primjerice u Sloveniji, zajednica je nastala 1992. godine, s ciljem pomaganja socijalno ugroženim obiteljima, beskućnicima, programima u školi, rodilištima diljem Slovenije te pružanju više od 400-500 obroka mjesečno.

Poveznica s Juricom Pađenom i Aerodromom

Upravo je Jurica Pađen hrvatski ambasador ove globalne organizacije, a nakon razgovora s njim o njegovim omiljenim pjesmama o kojima je pričao u našoj posljednjoj Dekonstrukciji, na pressici smo porazgovarali i s već spomenutim Alešom Erbežnikom, glavnim tajnikom ove organizacije.

Naime, prema riječima Aleša, s Juricom se povezao 1986. godine, na Bjelašnici poslije Olimpijskih igara, na skijanju. Upravo je na toj lokaciji bio smješten Međunarodni Omladinski centar gdje su se okupljali bendovi i poznati izvođači poput Bijelog dugmeta i Bajage.

Dakle, poznati pjevači i pjevačice ondje su se družili s mladima, a tamo su imali priliku i malo trenirati, pjevati i svirati. S obzirom da je Aleš ondje imao školu skijanja, nije čudno kako su ubrzo povezali sport, muziku i pjevanje.

Food for Life Rocks Zagreb 2019

I tako je nastala ova hvalevrijedna priča kojoj napokon možemo prisustvovati i u srcu Zagreba i tako i mi sami pomoći njezinom daljnjem razvitku.

Upravo kroz koncert ‘Food for Life Rocks’ postavljeni su ciljevi za podizanje svijesti o FFL Global aktivnostima i količini podijeljenje hrane među socijalno ugroženim ljudima te prikupljanje sredstava i doniranje istih potrebitima.

Ovo je odlična prilika za učiniti dobro djelo kroz ‘Food for Life rocks’ koncert na Šalati, 31. svibnja, ali i odlično se provesti uz najveće hitove Jurice Pađena i grupe Aerodrom. Sada unaprijed znaš gdje ćeš biti idućeg petka. Budi i ti dio ove priče!

Osigurali smo ti i nešto povoljnije ulaznice za koncert na Šalati koje možeš nabaviti putem Muzika.hr FanCluba.

Muziku podržava