Finci na Eurosong opet šalju heavy metalce

1869

U subotu navečer su se obistinile prognoze da će Finsku na Eurosongu, nakon jednogodišnje pauze, ponovno predstavljati jedna heavy metal skupina. Naime, u drugom krugu glasovanja finskog finala, s pjesmom “Missä Miehet Ratsastaa” pobijedio je Terasbetoni.

Superfinalnu borbu, u kojem su sudjelovale tri pjesme, dobio je Terasbetoni, koji je osvojio 38,9 % glasova, šest posto više od Karia Tapioa i njegove pjesme “Valaise Yo”, dok je treće mjesto pripalo skupini Cristal Snow (“Can’t Save Me”), koja je osvojila 27,2 %.

Terasbetoni će poput, (za neke) senzacionalnih, eurovizijskih pobjednika Lordi iz 2006. godine, imati isti put, obzirom da će završno natjecanje 53. Eurosonga morati izboriti u polufinalu. A hoće li možda i ponoviti uspjeh zemljaka, vidjet će se predzadnjeg vikenda mjeseca svibnja u Beogradu.

Muziku podržava

Kako zvuči pjesma “Missä Miehet Ratsastaa” i koje su njezine predispozicije za uspjeh na Eurosongu, može se provjeriti na YouTubeu, gdje je uploadana snimka subotnjeg Terasbetonijevog nastupa.

Inače, tu je pjesmu napisao basista/pjevač benda Jarkko Ahola, u Finskoj je kao singl izašla 2. veljače, a objavio ju je Warner Music.

Isti će izdavač 19. ožujka na tržište izbaciti treći album Terasbetonija, “Myrskyntuoja“, kojeg je producirao Hiili Hiilesmaa, poznat otprije po radu sa The 69 Eyes, Apocalypticom i HIM-om. Ne treba uopće sumnjati da će uspjeh imenovane pjesme za sobom ‘povući’ i ovaj album.

Muziku podržava