bindž

Filmofili vole kada ih pozovu na večeru kod Hannibala Lectera i kada ih zavodi Catherine Tramell iz ”Sirovih strasti” – uz takve likove nikad ti nije dosadno!

1Hannibal Lecter, ”Kad jaganjci utihnu”

via GIPHY

Najelegantniji od svih psihopata. Zastrašujuće pronicljiv i inteligentan, u jednom trenu s vama razgovara o srednjovjekovnoj umjetnosti, a u drugom trenu vam jede jetru s grahom uz čašu Chiantija.

2Anton Chigurh, ”Nema zemlje za starce”

via GIPHY

Smiješne frizure i bezizražajnog lica,  Anton Chigurh se voli smatrati oruđem sudbine, pa daje svojim žrtvama da bacaju novčić za svoj život. Ponekad se čini da je utjelovljenje Smrti, no na kraju i njega stiže sudbina.

3Michael Myers, ”Noć vještica”

via GIPHY

O svom pacijentu, Michaelu Myersu, najbolje govori njegov psihijatar, dr. Loomis (Donald Pleasence): ‘Bez savjesti, bez razlikovanja dobra i zla…čisto i jednostavno…zlo.’ Michael je najstrašniji u originalnoj, Carpenterovoj ”Noći vještica”, kada je prikazan kao maskirano utjelovljenje zla koje se ne može uništiti.

4Jack Torrance, ”Isijavanje”

via GIPHY

Je li Jack Torrance postao ubojica pod utjecajem alkoholizma i ukletog hotela? Ili su alkohol i prokletstvo samo probudili psihopata u njemu? Ne znamo točan odgovor, ali znamo da je užitak gledati Jacka Nicholsona u pomahnitaloj ulozi.

5Frank Booth, ”Plavi baršun”

via GIPHY

Sadistički Frank voli seksualne perverzije, prostote i ponižavanja. Ludog Franka glumi uvijek manični Dennis Hopper, a kada je redatelj filma David Lynch znate da možete očekivati pomaknutu i fascinantnu priču.

6Patrick Bateman, ”Američki psiho”

via GIPHY

Satirični prikaz američkog yuppieja koji brine samo o bogatstvu i vanjštini, a iznutra je pun nesigurnosti i bijesa. Do kraja je nejasno je li Bateman stvarni ubojica ili se sve događa u njegovom poremećenom umu. Znamo samo da zaista poludi kada vidi da netko ima ljepšu posjetnicu od njega –  stvarno bi ga ubio!

7Norman Bates, ”Psiho”

via GIPHY

Otac svih modernih filmskih manijaka. Mamin sinčić opsjednut seksom, među prvima je počeo klati iz seksualnih pobuda, pa je utro put slasher filmovima.

8Vukmir, ”Srpski film”

via GIPHY

Evo i jednog psihopata iz susjedstva. Kada imate silovanja, mučenja i ubijanja žena, djece i beba – onda znate da imate tako velikog psihopata da je zbog njega i ”Srpski film” zabranjen u raznim zemljama.

9Amon Goeth,  ”Schindlerova lista”

via GIPHY

Ono što je najstrašnije kod Amona Goetha je to što je stvarno postojao. Krvoločni zapovjednik koncentracijskog logora uživao je ubijajući Židove, a Ralph Fiennes je tako dobro utjelovio  hladnog Goetha da se preživjela logorašica na setu filma počela tresti kada ga je vidjela u uniformi.

10Joker, ”Vitez tame”

via GIPHY

Nikada smijeh Jokera nije bio tako zlokoban kao kod Heatha Ledgera koji je unio jako puno svojih ideja u taj lik. Razmazane šminke i pun tikova, ovaj Joker je zastrašujuće realan prikaz razularenog ubojice koji ‘samo želi gledati svijet kako gori.’

11Alex DeLarge, ”Paklena naranča”

via GIPHY

Alex je šarmantan i manipulativan te toliko uživa u nasilju da ga napaljuje i biblijska priča o bičevanju Krista. Nakon tretmana u zatvoru, postaje nesposoban za nasilje, ali i za samoobranu, no na kraju filma vraća se svojoj pravoj prirodi.

12Catherine Tramell, ”Sirove strasti”

via GIPHY

Ženski psihopati su rijetki i u stvarnosti i na filmu, no Catherine Tramell je stvarno ubojica za pamćenje. Odlično manipulira svojom seksualnošću, zna odglumiti i da je pravo nevinašce, no pažljivi gledatelj zna da onaj šiljak za led nije slučajno ispod njenog kreveta.

13Mr. Blonde, ”Psi iz rezervoara”

via GIPHY

Mr. Blonde je psihopat koji toliko voli ubijanje i mučenje da s užitkom reže uho… i onda razgovara s njim! Dakako, uz kul soundtrack jer svi znamo koliko Tarantino voli raditi kul scene za pamćenje…

Vikendom bindžate uz Muziku i Vip Now.

79 Shares