U nadolazećem biografskom filmu “Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile” o serijskom ubojici Tedu Bundyju kojeg glumi Zac Efron, ulogu policajca Boba Haywarda dobio je James Hetfield iz Metallice.

Naime, u pitanju je policajac koji je prvi uhitio Bundyja 1975. godine nakon što ga je zaustavio i u autu mu pronašao rekvizite potrebne za provalu.

Iako se Hetfield već nekoliko puta pojavljivao u ostalim filmovima i TV serijama gdje je glumio samog sebe ili je poslužio kao pripovjedač, ovo mu je prva ipak nešto ozbiljnija i dramatičnija uloga. S obzirom da je redatelj filma Joe Berlinger, koji je također jedan od redatelja dokumentarca Metallice “Some Kind Of Monster”, nije čudno da je uloga pripala upravo Hetfieldu.

“Nakon što sam proveo na stotine sati iza scene s Jamesom i ostatkom Metallice, izbliza sam iskusio njegovu karizmu i moćno držanje”, poručio je Berlinger u priopćenju te nadodao kako mu je djelovalo prirodno da ga odabere za ovakvu dramatičnu ulogu.

Osim Hetfielda, brojni glumci su svojevremeno dobivali zanimljive filmske uloge, koje su ipak puno više od običnih cameo uloga poznatih glazbenika o kojima smo već pisali.

Samo neki koji su svojevremeno prema britanskom listu Guardian proglašavani najboljim glazbenicima-glumcima su Will Smith, Jennifer Hudson, Mark Wahlberg, Frank Sinatra, Cher, Bette Midler, Eminem, Mariah Carey, Sting i Justin Timberlake, dok je ista lista sadržavala i popis ne tako uspješnih ostvarenja.

Neke jako dobre uloge smo i sami zapamtili, pa smo određene glazbenike dodali pod naš odabir.

1Will Smith – “Ali”

Od filmova “Bad Boys”, preko “Men in Black”, do “Wild West”, Smith je bio nominiran za Oscara za najboljeg glumca zbog uloge u filmu “Ali” i “The Pursuit Of Happyness”. “Neokrunjeni kralj glumaca među pjevačima, a čak ne zna ni pjevati. Glumio je superheroja. Glumio je Muhammada Alija. Igrao je futurističkog kauboja koji mrzi gigantske paukove. Nema toga što on ne može” ovim riječima je Guardian opisao Smithove pothvate.

2David Bowie – “Labyrinth”

“Labyrinth”, “Just a Gigolo”, “The Man Who Fell to Earth”, “Merry Christmas”, “Mr. Lawrence”, “The Hunger”, ” The Linguini Incident” samo su neki od najznačajnijih filmova u kojima je Bowie ostvario najznačajnije uloge.

3Björk – “Dancer in the Dark”

2000. joj je pripala uloga Selme Ježkove, glavnog lika u drami i mjuziklu Larsa von Triera “Dancer In The Dark” u kojoj glumi češku imigranticu i samohranu majku koja radi u tvornici i polako gubi vid zbog nasljedne bolesti. Nakon te uloge izjavila je kako joj je proces snimanja filma bio toliko emocionalan da više nikada ne želi glumiti.

4Cher – “Moonstruck”

Ovaj film iz 1987. donio joj je Oscara u kategoriji za najbolju glumicu, a ujedno joj je i najveće glumačko postignuće.

5Eminem – “8 Mile”

Upečatljiva, poprilično osobna uloga, pokazala je njegov glumački talent s glavnom ulogom Jimmyja “B-Rabbit” Smitha, Jr.-a o odrastanju u Detroitu i njegovom probijanju u pretežito afroameričkoj hip-hop sceni na ovom području.

6Sting – “The Bride”

U adaptaciji novele “Frankenstein” Mary Shelley, Sting je 1985. godine dobio ulogu ludog znanstvenika koji je napokon uspio u svojoj misiji – stvoriti savršenu ženu koju naziva Eva.

7Beyoncé – “Dreamgirls”

Kritike su bile oduševljene njezinim performansom i glasom u ovom filmu u kojem glumi Deenu Jones, lik inspiriran glazbenicom Dianom Ross. Za tu ulogu je nominirana za Zlatni globus.

8Justin Timberlake – “The Social Network”

Američka drama iz 2010. godine bavi se osnutkom jedne od najpoznatijih internetskih društvenih mreža na svijetu, Facebooku i ljudima koji stoje iza nje. U filmu je Justin dobio ulogu Seana Parkera.

9Ice Cube – “Friday”

Uz značajnu rap karijeru s N.W.A., Ice Cube je, osim uloge u filmu “Friday”, ostvario uspjeh i kroz “Boyz n The Hood”, “21 Jump Street”, “Ride Along”…