Sljedeće godine stižu Marvelova superheroina, He-Man i gospodari svemira, novi Spider-Man i Hellboy, uskrsnuli Osvetnici, mladi i stari X-Meni te mladi Batman i Joker!

Evo liste igranih filmova o superherojima koji će svoju premijeru imati 2019. Na listi nema filmova koji u naša kina dolaze krajem 2018. (”Aquaman”), a ni onih koji će igrati 2020. i kasnije (”Wonder Woman 1984”, ”Gambit”). Datumi premijera filmova su očekivani datumi američkih premijera, a u to vrijeme će filmovi sigurno početi igrati i u našim kinima – ako ne bude nekih odgoda u zadnji čas!

1”Captain Marvel” – 08.03.2019.

Marvel predstavlja svoj prvi film u kojem je glavna faca superheroina, a brojne žene stoje i iza scenarija filma. Naslovnu junakinju glumi Brie Larson, a u ostalim ulogama su Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn i Jude Law. Premijera filma – baš na Dan žena!

2”Shazam” – 05.04.2019.

Priča o dečku bez roditelja koji postaje moćni superjunak čim kaže magičnu riječ: Shazam! Shazama glumi Zachary Levi, a negativca dr. Thaddeusa glumi Mark Strong.

3”Hellboy” – 12.04.2019.

Nova verzija Hellboyja, s Davidom Harbourom (”Stranger Things”) u glavnoj ulozi. Redatelj je Neil Marshall, poznat kao autor hvaljenih horora (”The Descent”), a ulogu negativke dobila je Milla Jovovich.

4Neimenovani film o Osvetnicima – 03.05.2019.

Film ”Osvetnici 4” tj. ”Osvetnici: Rat beskonačnosti – 2.dio” treba nam pokazati koji superheroj iz prethodnog nastavka je umro, a koji će uskrsnuti. Ili će možda svi uskrsnuti – ipak su previše uspješni za holivudske producente!

5”Spider-Man: Far from Home”- 05.07.2019.

Novi film o Spider-Manu predstavlja Petera Parkera/Spider-Mana u opuštenom izdanju, dok s prijateljima odlazi na ljetni odmor u Europu.  Tom Holland je Spider-Man, a negativac je majstor iluzije zvan Mysterio kojeg tumači Jake Gyllenhaal.

6”Dark Phoenix” – 07.07.2019.

Nastavak ”X-Men: Apocalypse” fokusira se na lik mutantice Jean Grey/Phoenix koju tumači Sophie Turner iz ”Igre prijestolja”. Svoje uloge iz prethodnog filma repriziraju James McAvoy, Jennifer Lawrence i Michael Fassbender, negativku tumači Jessica Chastain,  glazbu za film radi velikan Hans Zimmer.

7”The New Mutants” – 02.08.2019.

Mladi mutanti su zarobljeni u tajnoj ustanovi i moraju otkriti kako iskoristiti svoje moći da bi uspješno pobjegli. Mladenačka verzija X-mena rađena je u stilu horora, a i u ovom filmu o X-Menima glumi mlada zvijezda ”Igre prijestolja” – Maisie Williams.

8”Joker” – 04.10.2019.

Negativca nad negativcima, Batmanovog najvećeg neprijatelja Jokera glumit će Joaquin Phoenix. Film se bavi Jokerovim počecima, dok je još i Bruce Wayne bio mlad i nije mu padalo na um da će postati Batman. Scenarist i redatelj je Todd Phillips, poznat po komedijama, a u jednoj od uloga pojavljuje se Robert De Niro.

9”Masters of the Universe” – 18.12.2019.

Stariji pamte popularni crtić koji je zabavljao klince 1980-ih, a tog desetljeća je snimljen i trashy film s Dolphom Lundgrenom  u glavnoj ulozi. Novu verziju režirat će braća Aaron i Adam Nee.

100 Shares