Film o Bobu Dylanu još nije dobio ime, ali je poznato tko će odglumiti jednog od najvećih kantautora 20. stoljeća. Glavnu ulogu u filmu, koji će prikazati Dylanovu preobrazbu u folk rock ikonu, imat će najvjerojatnije glumac Timothée Chalamet. Biografski film režirat će James Mangold, koji iza sebe već ima jedan glazbeni film iz 2005. godine o Johhnyju Cashu i June Carter “Walk the Line”.

U slučaju da niste čuli za Chamaleta, riječ je o glumcu koji se pojavio u filmu Grete Gerwig “Little Women”, a imao je ulogu i u Netflixovoj povijesnoj drami “The King”. Ulogu će imati i u nadolazećem filmu “Dune”, novoj adaptaciji SF romana, u kojem će glumiti s Rebeccom Ferguson, Oscarom Isaacom, Jasonom Momoom, Javierom Bardeomom, Stellanom Skarsgårdom, koji je dobio Zlatni globus za ulogu u “Černobilu”. Također, ove godine Chamaleta čeka uloga i u filmu Wesa Andersona “The French Dispatch”.

Redatelj filma o Dylanu James Mangold za svoj posljednji film “Ford v Ferrari”, u kojem su glavne zvijezde Matt Damon i Christian Bale, dobio je solidne ocjene. Poznat je i po filmu “Logan”, kao i po spomenutom “Walk the Line”, zbog kojeg je Reese Witherspoon dobila kipić, a Joaquin Phoenix zaradio nominaciju za Oscar.

Što se nadolazećeg filma o Dylanu tiče, radnja je smještena u 1965. godinu, kada je folk legenda napravila mali “transfer” i prešla na rock’n’roll i električnu gitaru. Potvrđeno je da Dylan radi s Mangoldom na filmu, a radna verzija naziva filma je “Going Electric”, obzirom na to da je film napravljen po knjizi Elijaha Walda “Dylan Goes Electric”. Timothée Chalamet krenuo je na satove gitare kako bi se pripremio za ulogu Boba Dylana, no još se ne zna hoće on i otpjevati Dylanove pjesme.

Posljednji projekt baziran na Dylanu je “I’m Not There” iz 2007. godine. Nekonvencionalni je to biografski film, u kojem šest glumaca predstavlja Dylanov karakter: Christian Bale, Cate Blanchet, Marcus Carl Franklin, Richard Gere, Ben Whislaw i Heath Ledger. Prije toga, Martin Scorsese napravio je dokumentarac o Dylanu “No Direction Home”.

Muziku podržava