FIFA 19 je igra koju poklonici nogometa i video igara čekaju već mjesecima. Bez obzira na to nalaziš li se među desetak milijuna ljudi koji svake godine igraju novu verziju FIFA-e, jedna stvar koja se ne može poreći jest da ekipa iz EA Gamesa iz godine u godinu uspijeva složiti fenomenalan soundtrack. The Black Keys, Kasabian, Kings of Leon, The Strokes, Fatboy Slim, Asian Dub Foundation, Blur, MGMT, LCD Soundsystem, Massive Attack, The Hives, Damien Marley… legendarna imena koja su se našla u FIFA igrama na kako početcima, tako i u vrhuncu svoje glazbene karijere mogao bih nabrajati do preksutra!

Noćas je u javnost puštena nova verzija igre, koju sam naravno odmah isprobao. Dinamo Zagreb je jedini hrvatski klub koji je prisutan u igri dok je Luka Modrić najbolje ocijenjeni igrač s ocjenom 92, što ga čini četvrtim najboljim igračem, odmah iza Ronalda, Messija i Neymara. Valja napomenuti da hrvatske reprezentacije na žalost nema, što je veliki propust HNS-a uzmemo li u obzir popularnost igre, ali i naše reprezentacije zbog fenomenalnog drugog mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Biti zastupljen u digitalnom svijetu danas je imperativ jer će upravo na tom polju klubovi i glazbenici koji se uvrste u igru u budućnosti igrati vrlo važne utakmice.

FIFA 19 Soundtrack

Muziku podržava

No vratimo se na soundtrack koji ove godine donosi pregršt fenomenalne glazbe te se sastoji od čak 43 pjesme koje dolaze iz 16 zemalja. Novi FIFA 19 soundtrack je mjesto gdje se britanski rock, škotski hip-hop i švedski post-punk susreću s južnokorejski EDM-om, kolumbijskim popom i pjevačima iz Zimbabvea. Uz manje poznate, pa čak i anonimne izvođače čiji su menadžeri i diskografske kuće na vrijeme zavrnuli rukave te se pobrinuli da se njihove pjesme uvrste u soundtrack, ljubitelji FIFA-e će igrajući moći slušati i velika imena kao što su Gorillaz (“Sorcerez”), Childish Gambino (“Feels Like Summer”) ili Death Cab for Cutie (“Gold Rush”). U soundtracku se pronašlo i nekoliko favorita redakcije – izdvojio bih zvijezde u usponu koje pratim zadnjih par godina, mladu Billie Eilish te Toma Mischa koji vrhunski kombinira elektroniku, R&B i jazz.

I ove godine glazba je geografski raznovrsna. Podijelimo li pjesme po kontinentima, Europa nadmoćno predvodi s 26 pjesama, od čega ih 19 dolazi iz Velike Britanije. Sjeverna Amerika ima deset, Australija tri, Južna Amerika po dvije, dok iz Azije i Afrike dolazi samo po jedna pjesma.

Osim soundtracka, FIFA 19 uvodi novu, do sad neviđenu komponentu – dresove inspirirane i dizajnirane od strane glazbenika. “Ultimate Team” mode uvodi dresove koje su osmislili Imagine Dragons, CHVRCHES, Logic, Jungle i Brazilski MC Emicida, a korisnici ih mogu vidjeti na svojim igračima pod uvjetom da su se predbilježili na kupnju igre ​​prije objavljivanja iste. Igra će također imati dramatičnu originalnu glazbu koju je skladao veliki Hans Zimmer, dobitnika Oscara za filmove poput Gladijatora i Kralja lavova.

FIFA 19 Sountrack

Platforme poput FIFA-e za izvođače i njihove karijere mogu učiniti čuda. Nakon nekoliko tjedana slušanja glazbe u omiljenoj video igri, igračima pjesme ulaze u uho, a soundtrack FIFA-e već skoro dva desetljeća odgaja generacije klinaca koji kroz igru otkrivaju nove glazbene svjetove, baš kao što sam i ja zahvaljujući ovoj igri otkrio trip-hop i garage rock. Ako si perspektivan glazbenik ili glazbenica, znaš što ti je činiti iduće godine – tko zna, možda zbog tebe neki klinac u krene producirati beatove! Cijelu playlistu poslušaj ovdje, a niže pronađi popis svih pjesama koje se nalaze u novoj FIFA-i.

Andreya Triana – “Beautiful People” (Velika Britanija)
Atomic Drum Assembly – “Island Life” (Velika Britanija)
Bakar – “Big Dreams” (Velika Britanija)
Bantu & Dr. Chaii – “Jackie Chan” (Zimbabwe)
Bas – Tribe feat. J. Cole (SAD)
BC Unidos – “Take It Easy” feat. U.S. Girls and Ledinsky (Švedska)
Bearson  – “It’s Not This” feat. Lemaitre and Josh Pan (Norveška)
Billie Eilish – “you should see me in a crown” (SAD)
Bob Moses – “Heaven Only Knows” (Kanada)
Broods  – “Peach” (Novi Zeland)
Bugzy Malone – “Ordinary People” (Velika Britanija)
Childish Gambino – “Feels Like Summer” (SAD)
Confidence Man – “Out The Window” (Australija)
Courtney Barnett – “City Looks Pretty” (Australija)
Crystal Fighters – “Another Level” (Španjolska)
Death Cab For Cutie – “Gold Rush” (SAD)
Easy Life – “Pockets” (Velika Britanija)
Ghali – “Habibi” (Italija)Modri
Gizmo Varillas & Baio – “Losing You (Baio Remix)” (Španjolska)
Gorillaz – “Sorcererz” (Velika Britanija)
Husky Loops feat. MEI & Count Counsellor – “Everytime I Run” (Velika Britanija)
Jacob Banks – “Love Ain’t Enough” (Velika Britanija)
Jungle – “Beat 54 (All Good Now)” (Velika Britanija)
Kojey Radical – “Water with Mahalia & Swindle” (Velika Britanija)
LADAMA – “Porro Maracatu (TOY SELECTAH Remix)” (Brazil)
Lao Ra – “Pa’lante” (Kolumbija)
Logic – “Warm It Up” feat. Young Sinatra (SAD)
LSD (Labrinth, Sia, Diplo) – “Genius” (SAD)
Mansionair – “Violet City” (Australija)
No/Me – “Consistent” (SAD)
NoMBe – “Drama” feat. Big Data (Njemačka)
Ocean Wisdom – “Tom & Jerry” (Velika Britanija)
Octavian – “Lightning” (Velika Britanija)
Peggy Gou – “It Makes You Forget (Itgehane)” (Južna Korea)
Sam Fender – “Play God” (Velika Britanija)
Stealth – “Truth Is” (Velika Britanija)
Stereo Honey – “Where No One Knows Your Name” (Velika Britanija)
SUN SILVA – “Blue Light” (Velika Britanija)
Tom Misch – “Good To Be Home” (Velika Britanija)
Tove Styrke- “Sway” (Švedska)
Wovoka Gentle – “1000 Opera Singers Working In Starbucks” (Velika Britanija)
Yolanda Be Cool – “Musika feat. Kwanzaa Posse” (Australija)
Young Fathers – “Border Girl” (Velika Britanija)

25 Shares
Muziku podržava