Ljeto je službeno krenulo i vrijeme je da krenemo sa ‘selidbom’ iz kontinentalne Hrvatske do srednje Dalmacije u kojoj tijekom sedmog mjeseca ima itekako bogatog sadržaja počevši od Šibenika, a sada i Splita koji je napokon dobio festival kakav i zaslužuje.

Naime, Fibra, festival alternativne urbane glazbe, nakon uspješnog prošlogodišnjeg predstavljanja na Tvrđavi Gripe uz jaka domaća i regionalna imena, drugo će izdanje održati 5. i 6. srpnja ove godine na novoj lokaciji, u Ljetnom kinu Bačvice. Festival i ove godine njeguje recept kombiniranja raznih žanrova, od kvalitetnog rocka, hip hopa preko popa i elektronike te općenito kvalitetne glazbe koja je Splitu nedostajala.

Ove godine čeka vas još jači festivalski line-up

Muziku podržava

Nakon uspješnih ljetnih i zimskih koncerata/projekata kao što su “Zagreb Beer Fest” i “Drito iz Tvornice”, yem agencija kao organizator Fibra festivala teško da može razočarati. U rodnom gradu ugostit će jedan od naših najimpresivnijih live bendova, headlinere Urban&4, zatim cijenjene bosanskohercegovačke rock legende Letu štuke koje u Splitu predstavljaju i aktualni, hvaljeni album “Topla voda“, a čeka vas i electro-pop duo Nipplepeople koji znaju kako pošteno zabaviti ekipu te beogradska glazbenica Bojana Vunturišević s kojom nikako ne možete pogriješiti.

To nije sve, nastupe su potvrdili i omiljeni rockeri Psihomodo Pop, zatim Jonathan koji će dolaskom nadoknaditi prošlogodišnje nesretno otkazivanje zbog ozljede gitarista, Boris Štok kao jedan od najprepoznatljivijih glasova hrvatske glazbene scene predstavit će još uvijek aktualni i nagrađivani album “Ispod kože“, a tu je i Juggernaut, mladi splitski instrumentalni dvojac nastao pod utjecajem brzorastuće stoner scene.

I ove godine kroz gorenavedena potvrđena imena jasno je kako se Fibra nastoji etablirati kao žanrovski neograničen festival kojem su kvaliteta glazbenika i produkcijska kvaliteta najbitnija.

Poznat je i raspored

Prvi dan Fibre, petak 5. srpnja, rezerviran je za Psihomodo Pop, Letu štuke, Jonathan i Juggernaut, a subota, 6. srpnja, za Urban&4, Nipplepeople, Borisa Štoka i Bojanu Vunturišević.

Ulaznice i gdje ih nabaviti

U prodaji su i dnevne i festivalske ulaznice. Dnevne po cijeni od 65 kn možete kupiti do 4. srpnja, a na dan koncerta cijena im se penje na 90 kn, dok festivalske ulaznice koštaju 115 kn. Možete ih nabaviti putem sustava Entrio (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark) i Ticketshop.hr. Ostala prodajna mjesta su Split: Croatia Records – Split (Bulićeva 1), CroFanShop Marmontova (Trogirska 10), Dancing Bear Split (Dioklecijanova ul. 6), Ghetaldus, Spliy i TISAKmedia Split (Vukovarska ul. 207 / City Center One); Trogir: Kairos Travel Trogir, Obala bana Berislavića 23; Zagreb: Rockmark, Berislavićeva 13; Dirty Old Shop, Tratinska 18.

371 Shares
Muziku podržava