Festivali Outlook i Dimensions na tvrđavi Punta Cristo

Muzika.hr
893

Krajem kolovoza i početkom rujna u Štinjanu pored Pule održat će se dva glazbena festivala smještena na malom poluotoku gdje se nalazi tvrđava Punta Cristo.

Outlook festival (30. kolovoza do 3. rujna) i Dimensions festival (6. do 9. rujna) ugostit će nekoliko stotina izvođača.

Outlook je prije svega festival ‘bass’ glazbe gdje spadaju dub, roots, reggae ali i niz modernih elektronskih žanrova, dok Dimensions festival prezentira aktualnu underground house i techno scenu.

Muziku podržava

Na Outlooku će nastupiti preko 500 izvođača dub, reggage, dancehall, jungle, dubstep, drum’n’bass, hip-hop, roots, soul, garage, grime te ostalih srodnih glazbenih pravaca na čak 12 pozornica, unutar i oko utvrde Punta Cristo.

Među izvođačima bit će i australski bend Fat Freddys Drop, zatim jedan od najutjecajnijih reggae glazbenika uopće – Lee ‘Scratch’ Perry, legende roots, dub i reggae zvuka Jah Shaka i Max Romeo, potom Phive, član hip-hop grupe A Tribe Called Quest, dubstep zvijezda Skream, drum’n’bass inovatori Andy C i Goldie i mnogi drugi.

A na Dimensions festival dolazi nekoliko eksluzivnih i vrlo poznatih imena dolazi iz Detroita, nastupaju Carl Craig presents 69 live, Moodyman, Theo Parrish i predstavnik mladih snaga Kyle Hall. Zvuk berlinskih underground klubova kao što su Berhain, Panorama Bar ili Watergate predstavit će Marcel Dettman, a tu je i Ben Clock resident berlinskog kluba Berhain od samog otvorenja 2004. godine.

Popis brojnih izvođača predvodi 22-godišnji Nicolas Jaar koji dolazi s live bendom, tu je i Four Tet, već godinama gost najboljih svjetskih festivala. Od elektronskih bendova, posjetitelji će moći čuti švedski Little Dragon koji predvodi pjevačica Yukimi Nagano.

Cijena ulaznice za hrvatske državljane i zemlje regije za Outlook Festival iznosi 750 kuna, dok je za Dimensions Festival 650 kuna.

Više informacija možete potražiti na službenim stranicama Outlook Festivala i Dimensions Festivala.

Muziku podržava