Felon u Rockmarku – Naglasak na novim stvarima

Muzika.hr
827

Ovaj utorak, 8. studenog, u sklopu Akustike je nastupio kantautor Denis Katanec umjetničkim imenom – Felon.

Felonova glazba najsličnija je Kovačevom Jesenjem orkestru (Danijel Kovač – Jarboli, Jesenji orkestar), iako je ovdje suvišno povlačiti paralele, ali ova usporedba može poslužiti kao smjernica za one koji se po prvi put susreću s ovim glazbenikom. Autor se u svojim tekstovima često stavlja u poziciju promatrača koji sa strane promatra svijet oko sebe, grad, ljude i njihove odnose, a tu uvijek ima mjesta i za događaje koji su proživljeni iznutra.

U gotovo sakralnoj atmosferi, Felon je prošao kroz svoj opus, koji se uglavnom sastojao od novih stvari, jer je stare pjesme kako sam kaže – prebolio.

Muziku podržava

U pripremi je i novi album, koji će izaći u veljači ili ožujku sljedeće godine. Felon obećava, da ovaj put ništa neće prepustiti slučaju te da će novi album, za razliku od prvijenca “Jasno, nečujno, a suviše glasno“, biti puno kompaktniji i produkcijski usavršen – “ovaj put, ja moram biti zadovoljan svime”.

Felona uskoro možete čuti u Močvari 25.11. gdje će nastupiti kao predgrupa zagrebačkoj grupi Kimiko. Uz njih će nastupiti i LeZbor.

Fotografije sa svirke pogledajte na Facebook stranici Akustike.

Akustično piše: Vedran Živković

Muziku podržava