Father napokon objavljuju debi album

1183

Riječka metal skupina Father krajem ljeta objavit će album prvijenac za izdavačku kuću Dallas Records. Nakon godina provedenih u undergroundu i niza priznanja za svoj orginalni glazbeni izričaj, Father će konačno dobiti priliku predstaviti se široj publici. Album radnoga naziva “Inspirita” najavit će singl idući mjesec, a bend ovih dana završava snimanje najavnog video spota.

Bend iza sebe ima veliki broj koncerata diljem Hrvatske, Slovenije i BiH, gdje su već stekli kultno sljedbeništvo, a među najpoznatije svirke svakako se ubrajaju nastupi na Rock Otočec festivalu u Sloveniji, Heineken Music Festivalu u BiH, kao i nastup u finalu demo natječaja Inkubator u klubu Aquarius.

Posebnu pažnju stakli su i prilikom internet natječaja za nastup na legendardnom Lollapalooza festivalu u Sjedinjenim Državama. U konkurenciji više od 500 izvođača iz cijeloga svijeta, Father su zahvaljujući internet glasovima završili na izvrsnom 16. mjestu! Momci su imali čast otvoriti prošlogodišnje izdanje Porina, kada su nastupili uz legendardnu skupinu Let 3.

Upravo je nastup na Porinu otvorio vrata Dallasa Fatherima, koji su prepoznati kao izniman i jedinstven bend, s odličnim scenskim nastupom i potencijalom koji prelazi granice naše glazbene scene. Potvrdu ovih očekivanja uz odobravanje brojne publike donio je već nedavni Hartera festival u Rijeci, gdje su Father nastupili uz Let3, Urbana i Laibach.

Muziku podržava