Exit, MENT i Sziget među dobitnicima za najbolje europske festivale

233

Na sinoćnjoj dodjeli Europskih festivalskih nagrada u Groningenu u Nizozemskoj objavljeni su dobitnici u raznim kategorijama.

Dobitnike je birao stručni žiri sastavljen od najeminentnijih ljudi svjetske glazbene industrije, uz preko milijun glasova publike. Predstavljamo vam festivalske dobitnike u najbitnijim kategorijama:

Od 15 kategorija, svakako treba naglasiti kako je Exit pobrao titulu u najboljoj kategoriji. Službeno je najbolji veliki festival Europe, a pobjedio je u glavnoj kategoriji u konkurenciji od vrtoglavih 350 festivala iz više od 35 zemalja. Osim Exita, finalisti u svojim kategorijama bili su još i Sea Dance, i Sea Star i Revolution.

Muziku podržava

Exit je u konkurenciji za glavnu nagradu bio s drugim europskim festivalskim gigantima, kao što su Glastonbury, Roskilde, Tomorrowland, Sziget Festival, Lowlands i mnogi drugi.

Sziget festival je osvojio nagradu za ‘Line-up godine’, dok je slovenski showcase festival MENT, čije se 4. izdanje uskoro održava u Ljubljani, pobrao dvije nagrade, jednu za ‘Najbolji festival na zatvorenom’ i drugu za ‘Najbolji mali festival’.

Pobjednici u kategoriji za ‘Najbolji novi festival’ je njemački Wacken Winter Nights, dok je nizozemski Down The Rabbit Hole festival okrunjen titulom za ‘Najbolji festival srednje veličine’.

0 Shares
Muziku podržava