Ex-Yu Metal Battle za Wacken

1633

Na prostorima Hrvatske, Srbije, BiH i Makedonije je pokrenut projekt “W:O:A: Ex-Yu Metal Battle” – natjecanje bendova za odlazak na Wacken Open Air, najveći metal festival na svijetu. Pobjednik će, osim svirke na WET (Wacken Evolution Stent) stageu, imati priliku, kao predstavnik naše regije, natjecati se sa drugim bendovima pobjednicima iz drugih zemalja za izdavanje albuma u produkciji Armageddon Music, službenu Wacken izdavačku kuću.

Jedini uvjet za prijavu bendova je da nemaju potpisan internacionalni ugovor s nekom izdavačkom kućom i, naravno, da djeluju na prostorima navedenih država (s tim da i bendovi iz Crne Gore imaju pravo učešća u Srbiji). Prijava je besplatna, a pravo prijavljivanja imaju svi bendovi koji ispunjavaju gore navedene uvjete.

Bendovi koji prođu prijave i kvalifikacije, natjecati će se prvo na nivou svoje države, a zatim će se najbolji sastati u Beogradu na velikom finalu.

Muziku podržava

Ovo je okosnica po kojoj će daljnji planovi za ‘ex-Yu Metal Battle’ natjecanje biti realizirani. Promjene su moguće, i ovisit će isključivo od nivoa zainteresiranosti bendova za natječaj. Odlučeno je da će, srazmjerno broju stanovnika, kao i razvijenosti scene (koja obuhvaća bendove koji imaju pravo na takmičenje) Srbija u polufinalnom krugu imati 36 bendova, Hrvatska 18, BiH 18 i Makedonija 12.

Po dva benda iz Hrvatske (sa svakog koncerta) ulaze u državno finale u Zagrebu, odakle se jedan bend plasira za veliko finale u Beogradu!

Po dva benda iz BiH (sa svakog koncerta) ulaze u državno finale u Sarajevu, odakle se jedan bend plasira na veliko finale u Beogradu. Isto tako po dva benda iz Srbije, sa svakog koncerta ulazi u državno finale (2 koncerta), a iz ova dva koncerta po jedan bend ulazi u veliko finale u Beogradu. Po tri benda iz Makedonije (sa svakog koncerta) ulaze u državno finale u Skoplju, odakle se jedan bend plasira za veliko finale u Beogradu.

Na svim koncertima nastupit će po 6 bendova, osim velikog finala u kojem nastupa 5 bendova. Svi bendovi sviraju između 20 i 30 minuta.

Cijeli sustav natjecanja bi trebao započeti u veljači 2007. godine, a do tada pratite novosti i informacije o natječaju na službenoj web stranici www.terranostra-promotions.com/MetalBattle.

Muziku podržava