Evo zbog čega mrzite ili volite Bloodhound Gang

2608

Skupina kontroverznih zajebanata – Bloodhound Gang, nastupit će 13. veljače u Tvornici kulture, tim povodom donosimo vam neke zanimljivosti o bendu. Njihov životni moto “No reason to live, but we like it that way” ispisan je na coverima njihovih albuma. Svojim pjesmama uspjeli su uvrijediti svakoga, politički su nekorektni, kulturološki nesenzibilni, antisocijalni, bezobrazni, pokvareni te bez prevelikih želja da se transformiraju u neki bolji bend.

Riječi kojima se frontman grupe Jimmy Pop, basist Evil Jared Hasselhoff, D.J. Q-Ball, gitarist Lupus Thunder i bubnjar Willie The New Guy opisuju, glase otprilike ovako: kreativni genije koji je možda emocionalno izgubljen i pomaknut i koji bi možda više volio živjeti na tamnoj strani čovječanstva, zatim mulato seljačina nalik retardiranom jarcu, socijalni slučaj od čovjeka kojemu je očito neugodno jer su svi u njegovom bandu zgodniji od njega, zatim rehabilitirani seksualno devijantni pervertit koji se nedavno preobrazio u predanog obiteljskog čovjeka te lik koji se doslovno vratio s dna paklenoga grotla.

Za svoje fanove kažu da ih mrze i da im uopće nije jasno zašto ih slušaju, te su uz svoju službenu stranicu pokrenuli i stranicu na kojoj svatko tko ih ne može smisliti ima pravo izreći svoje cijenjeno mišljenje.

U studenom 1994. godine objavili su “Dinglberry Haze” prodan u preko 100 primjeraka. 1995. u produkciji Columbia Records izlazi njihov prvi album “Use Your Fingers“. Kako albumi nisu bili pretjerano uspješni, vesela petorka zatvorila se u svoj kreativni nered na nekoliko mjeseci i nakon brda popušenih cigareta i boca ispijenog alkohola, početkom 1996. nastaje “One Fierce Beer Coaster“. Ovaj album postigao je impresivan uspjeh te je grupu odveo na prvu pravu američku turneju.

Muziku podržava

Zasigurno niste zaboravili onaj hit iz 1999. godine “The Bad Touch” (“You and me baby ain’t nothing but mammals, so let’s do it like they do on the Discovery Channel…“) Ova pjesma s albuma “Hooray For Boobies” lansirala ih je u sam vrh glazbene scene i kako sami kažu, omogućila im mnoge beneficije poput ‘seksanja s fufama koje im u srednjoj školi ne bi ni pizzu dostavile na vrata!’

Nakon ovog uspješnog albuma uslijedila je mala stanka sve do 2004. godine. Pod povećalo publike stižu ponovno svojom pjesmom “Fire Water Burn” prikazanom u dokumentarcu Michaela Moorea “Fahrenheit 9/11”. U listopadu 2005. objavili su posljednji album “Hefty Fine“, koji ih i dovodi ponovo u Zagreb.

Tijekom svojih turneja po čitavom svijetu osvajali su publiku eklektičnom glazbom i ekscentričnim performansima. Nikoga nisu ostavili ravnodušnima, bilo da se radilo o oduševljenju ili nezaustavljivoj mučnini. O njihovim nastupima kolaju urbane legende od kojih su neke neistinite, a neke i nevjerojatno istinite. Jedna od takvih je i kad su si tijekom jednog nastupa Jimmy Pop i Evil Jared povraćali jedan drugom u usta, a kad su pitali Jimmyja jesu li to i progutali, on je odgovorio: “No, to bi zaista bilo odvratno..!”

Muziku podržava