Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

LOVESTOCK festival – Kaštela grad ljubavi!

Četvrtak, 13.6.2019. @ 20:35

o

Nova lokacija: Kulturni centar, Trg hrvatske mladeži 1, Splitsko-dalmatinska 21215, Kaštel Lukšić, Hrvatska, https://lovestockfestival.site123.me/

Kaštela grad ljubavi (Eng. Lovestock Festival) je edukativno-kreativni projekt koji se sastoji od serije koncerata i projektnih radionica na temu Kaštela – Grad ljubavi. Festival će se održati od 13. do 16. lipnja 2019. godine u centru Kaštela, odnosno na lokaciji Kulturnog centra (koncerti), u velikom šatoru na parkingu ispred Kulturnog centra (radionice i predavanja) dok će se dječje igraonice i kamp organizirati u Novom parku do Kulturnog centra, a beach party na plaži Shoulavy.

Festival Lovestock doprinosi procesu kreativnog promišljanja lokalnog kulturnog identiteta i ino-vativnog brandinga Kaštela kao turističke destinacije – Grada ljubavi, te proširenje turističkih atrakcija na predsezonu.Program je koncipiran na način da djeluje na slabe točke lokalnog razvoja i prepoznate razvojne potrebe te se stoga sastoji od edukativnih, kulturno – umjetničkih i poduzetničkih aktivnosti koje su u ukupnom programu zastupljene u jednakim omjerima. U tom smislu, program sadržajno odgovara globalnim trendovima industrije događanja koja se sve više okreće od isključivo prezentacijskog formata prema formatima koji promiču društvenu odgovornost i participativnost.

Kroz intenzivan program koji će trajati od jutarnjih do kasnovečernjih sati organizirat će se različite igraonice za djecu i odrasle.

U poslijepodnevnim satima organizirat će se različita predavanja i prikazivanje filmova među kojima možemo spomenuti Priču o Zinfandelu (Kaštelanskom crljenku), priče o kaštelanskim dvorcima i povijesnim lokalitetima, organizirati će se škole kuhanja tradicionalnih kaštelanskih jela, posjete Muzeju grada Kaštela, permakultura kao način života, te različite kreativne radionice poput radionice izrade nakita, slikarskih i glazbenih radionica.

U večernjim satima organizirat će se koncerti eminentnih glazbenika iz Hrvatske i inozemstva.

Za sada su dogovoreni nastupi grupa ABOP (Zg), Foxy Head (Sarajevo), Punčke (Zg), Grefran (Bihač) i Senka Bulić u Dream of Life…