Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

JURA STUBLIĆ & FILM

Ponedjeljak, 8.7.2019. @ 22:00

90Kn

Karte: https://www.ticketshop.hr/hr/e/jura-stublic-film-murtersko-lito-2019/2415/

Organizator: Murtersko Ljeto d.o.o., ,

” Jedva čekam svirku u Murteru u kojem sam proveo neke od najljepših trenutaka svog života. Koncert na romantičnoj plaži Čigrađa meni i grupi“FILM“, svakako će biti ekstatična poslastica koju će publika dobro zapamtiti. Sviramo naše najveće hitove i nove pjesme koje nikad nisu snimljene i mogu se čuti samo na koncertima.

Dobro nam došli sa koje god strane svijeta i galaksije dolazite. Uživajmo zajedno! Doviđenja i do slušanja!” – Jura Stublić

Zaljubljenik u dalmatinske otoke, svakako će i Murter opčiniti svojom senzibilnom sklonošću da emotivnim nastupom ekstatično opčini publiku i podari im upliv u saznanja nekih novih dimenzija koje samo glazba interpretirana na njegov način može prenijeti do najdubljih zakutaka duše.

Priča o najpoznatijem “Filmu” mnogih generacija, kojeg je frontmen Jura Stublić obilježio svojim specifičnim vokalom, započela je davne 1979. godine u Zagrebu.

Jura Stublić, kao dijete opernog pjevača, od malih nogu je bio upućen u iskustvo na sceni, što je grupi “Film” bila velika prednost, jer su tako od prvih nastupa lako osvajali publiku svojim interpretacijama i scenskim nastupima.

Osjetnu transecedentalanu energiju, svojstveniju planetarnim dimenzijama nekih drugih svemirskih prostranstava, koju Jura neosporno širi svojom pojavom i interpretacijom, nemoguće je ne osjetiti u dubini bića.
Upravo zahvaljujući nestvarnoj karizmatičnosti Jure kao vokala, “Film” je od prvog singla “Kad si mlad”/”Zajedno” iz 1980. godine do danas nanizao niz uspješnih albuma.
“Signali u noći”, “Sunce sja!”, “Zemlja sreće”, “Hrana za golubove” sadržavaju mnoge uspješnice, koje imaju ustoličen status kultnih glazbenih numera.

Tijekom svoje karijere, glazbeno su surađivali s mnogim kolegama, poput Vlatka Stefanovskog, Jurice Pađena, Massima Savića, Dražena Vrdoljaka, Davor Slamniga, “Idolima”, klapom “Bonaca” i dr.

Murter, Općina na otoku Murteru, atraktivno je žarište unutar regije zbog raznovrsnih događanja glazbeno- kulturnog karaktera, koji se odvija tijekom cijele godine, a tijekom ljeta tu se izdvaja “Murtersko lito- Murter Summer Events”, manifestacija koja se sastoji od niza glazbeno- kulturnih događanja, koji počinju već u svibnju i traju do početka rujna.Na scenu se vraća najatraktivnija pozornica smještena u uvali Čigrađa, gdje su se svojevremeno održavali najveći koncerti na području Dalmacije.

Lokacija

Uvala Čigrađa
Uvala Čigrađa
Murter,Croatia