Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Depressiegala – Gala večer i koncert za širenje svijesti o problemu suicida i depresije u RH

Četvrtak, 10.10.2019. @ 0:00

Udruga Životna linija, namijenjena prevenciji suicida i depresije u Republici Hrvatskoj, organizira ove godine Gala večer i koncert za širenje svijesti o problemu suicida i depresije, prvi događaj takve vrste u Hrvatskoj.

Naziv Depressiegala preuzet je iz Nizozemske, gdje postoji višegodišnja tradicija organizacije sličnih događanja, a sama organizatorica dr. sc. Esther van Fenema, psihijatar i psihoterapeut, pomaže i u organizaciji navedenog događaja u Zagrebu.

Gala večer i koncert održat će se 10. listopada 2019. godine tj. na Svjetski dan mentalnog zdravlja (World Mental Health Day) u klubu Sax, u središtu Zagreba. Prikupljena sredstva (ulaznice, donacije, sponzorstva) bit će namijenjena pokretanju besplatne telefonske linije za pomoć suicidalnim osobama u Republici Hrvatskoj.

Počet ćemo panel diskusijom na kojoj će sudjelovati prof. dr. sc. Ante Bagarić te prim. dr. sc. Sanja Martić-Biočina, a zatim slijedi koncert izvođača koji će svojim nastupom podržati događaj. Prvi bend koji se odazvao, pohvalio akciju te spremno odlučio sudjelovati je Adastra. Pjevač grupe Adastra Jerko Marić već 10 godina s Udrugom Zvuk svjetlosti organizira koncerte i priredbe protiv nasilja među mladima  diljem Hrvatske. Pobjednik jedne od tih priredbi ”Talentom protiv nasilja” u Domu za odgoj djece i mladih u Dugavama, nastupit će i na našoj Depressiegali. Riječ je o mladom Ediju kojem već sad prognoziraju iznimno uspješnu karijeru. Ostatak line-upa objavljujemo kroz nekoliko dana.

Ulaznice možete kupiti u Sax!-u po cijeni od 40 kuna, dok će na dan koncerta ista biti 60 kuna. Pozivamo sve da nam se pridruže na panelu, postavljaju pitanja, saznaju i nauče nešto novo te se zabave uz koncert, a samim time pomognu u realizaciji našeg projekta te pridonesu boljem stanju mentalnog zdravlja stanovništva. Napomenimo, Svjetska federacija za mentalno zdravlje odlučila je 2019. godine Svjetski dan mentalnog zdravlja specifično posvetiti temi prevencije suicida. Koncert se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske.

Sve novosti možete pratiti na Facebook stranici Udruge kao i na Instagramu: https://www.facebook.com/udruga.zivotna.linija/

Depressiegala Hrvatska @depressiegalahrvatska

Udruga Životna linija neprofitna je organizacija osnovana s ciljem borbe za pojačanu prevenciju suicida u Republici Hrvatskoj. Djeluje isključivo na volonterskoj osnovi i nije financirana iz državnog proračuna ni iz proračuna lokalnih samouprava.

Lokacija

Sax!
Palmotićeva 22/2
Zagreb,Croatia
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 1 4872 836
Web stranica:
http://www.sax-zg.hr/