ESC Life zatvaraju sezonu Akustike

204

U utorak, 6. lipnja, na pozornici glazbene knjižare Rockmark ćemo ugositi skupinu ESC Life, koja će nam tom prigodom po prvi put nastupiti u sklopu Akustike i pritom zaključiti još jednu sezonu za nama.

Skupina djeluje od 2013. godine, kada je nekolicina iskusnih glazbenika, koji više od desetljeća sviraju na alternativnoj sceni, započela ovu glazbenu priču. Željeli su bend koji bi povezao njihovu ljubav prema jednostavnim i zaraznim pop melodijama s distorziranim gitarama, i nastao je – ESC Life.

Muziku podržava

Iza sebe imaju niz regionalnih nastupa, kako samostalnih tako i festivalskih, a mogu se pohvaliti i uspješnim turnejama po Njemačkoj, Češkoj, Austriji, Bugarskoj… Odradili su i turneju kao prateći bend i predgrupa legendarnom glazbeniku Grantu Hartu, a pozornicu su dijelili s imenima kao što su Sebadoh, Chumped i Beach Slang.

U svibnju 2015. objavili su hvaljeni debi-album “Access All Areas”, koji je uz standardno CD izdanje, doživio i vinilni te kazetni oblik. Album je moguće poslušati na njihovoj Bandcamp stranici. Trenutno rade na pripremi 7” vinila, kao i drugom studijskom albumu, a nove pjesme predstavljaju i na nastupima.

Osim što ćemo ih imati priliku čuti u akustičnom izdanju, vjerujemo kako će se na njihovoj set-listi za akusticiranje u Rockmarku naći i pokoja potpuno nova pjesma.

Početak Akustike uz ESC Life je u 19 sati, a ulaz je slobodan. Vidimo se u Rockmarku!

@akustikasession | #zvučidobro:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava